Als samengesteld gezin een huis kopen

Hebben jullie een samengesteld gezin en willen jullie samen een huis kopen? Dan zijn er bepaalde zaken waarmee je rekening moet houden.

Alimentatie

Denk bijvoorbeeld aan alimentatie. Misschien ontvang je alimentatie of moet je het juist betalen. Partneralimentatie heeft invloed op de hoogte van je hypotheek. Ook moet je rekening houden met het fiscaal verleden van je ex-partner. Als je reeds hypotheekrenteaftrek hebt genoten, dan geldt die beperking ook voor de woning die je met je nieuwe partner koopt. Daarnaast is het goed om bestaande (levens)verzekeringen onder de loep te nemen. Zo kun je nagaan of ze nog in je huidige situatie passen.

Aflossingsvrij deel meeverhuizen

Heb je een aflossingsvrije hypotheek? Dan kun je die voor een bepaald deel meeverhuizen. Dat geeft meer opties. Met de aflossing kan en moet soms rekening worden gehouden met de aflostermijn. Dat ligt bijvoorbeeld aan de pensioenleeftijd, hypotheekrenteaftrek en meeverhuizen, of het aanpassen van bestaande aflosproducten als een spaar- of beleggingspolis.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 20 april 2018

Situatie

  • Samenwonen of trouwen

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Intrekken bij partner met koophuis

Wil jij intrekken bij je partner met een koophuis en wil je direct weten wat dan verstandig is qua hypotheek? Freek adviseert je graag!

Samenwonen? Zo voeg je twee hypotheken samen

Jullie gaan samenwonen, gefeliciteerd! Maar wat te doen als jullie allebei al een koopwoning hebben en samen een nieuwe woning willen kopen? Freek geeft advies!

Groter wonen? Freek regelt je hypotheek

Het is misschien al een lang gekoesterde wens: groter wonen. Dan is het goed om te weten wat financieel haalbaar is. Gelukkig heb je Freek Hypotheek.