Check je hypotheek ook tussentijds

Voor de financiering van je woning heb je een hypotheek afgesloten. Als je dat bij Freek hebt gedaan, dan weet je dat wij je regelmatig vragen of er belangrijke wijzigingen zijn geweest. Met de informatie die jij aan ons geeft, controleren wij of jouw hypotheek nog up-to-date is. Zo zorgt Freek voor je hypotheek.

Wat voor veranderingen zijn van invloed op je hypotheek?

Er kunnen zich veel situaties voordoen die het nodig maken jouw hypotheek aan te passen. De adviseurs van Freek herkennen die natuurlijk als geen ander. Maar we geven alvast een paar voorbeelden.

1. Aflossingsvrij

Veel mensen sloten in het verleden een aflossingsvrije hypotheek. Tijdens de looptijd los je niet af, maar de hypotheekschuld moet uiteindelijk wel degelijk worden afgelost. Belangrijk is dat u nu inzicht heeft wanneer de aflossing moet plaatsvinden en of u op dat moment daarvoor voldoende financiële middelen heeft.

2. Huurwaardeforfait

Als eigenaar van een woning krijg je te maken met een huurwaardeforfait. Dit is een fictief bedrag dat je bij jouw inkomen moet optellen en waarover je dus belasting moet betalen. Dit hoeft niet indien je geen hypotheekrente opvoert. Heb je nu nog maar een beperkte hypotheekschuld? Dan kan het aantrekkelijk zijn de hypotheek verder af te lossen. Wat voor jou voordelig is, kunnen we snel voor u berekenen.

3. Risico-opslag

De rente die je over jouw hypotheek betaalt, is samengesteld uit verschillende onderdelen. Een van die onderdelen kan zijn de risico-opslag. Dat is een extra vergoeding die de geldverstrekker rekent voor hypotheken met een bepaald risico. Over het algemeen geldt dat naarmate het geleende bedrag hoger is ten opzichte van de waarde van de woning, de renteopslag ook hoger is. Heb je echter door de tijd een fors deel van uw schuld afgelost of is de waarde van de woning fors gestegen? Dan kan het zijn dat deze risico-opslag niet meer terecht is. Mogelijk kan deze opslag dan dus komen vervallen.

4. Lage rente

De rente is nu laag. Betaal je nu een hogere rente dan kan het aantrekkelijk zijn om uw bestaande hypotheek over te sluiten. Maar ook kan het verstandig zijn om nu na te denken om de rentevast periode voor een langere periode te gaan vastleggen.

Freek controleert: is jouw hypotheek nog actueel?

Ben je door de voorbeelden ook overtuigd dat een regelmatige controle van je hypotheek belangrijk is, maar ben je nog geen klant bij Freek? Neem dan gewoon eens contact met ons op. In een vrijblijvend gesprek bespreken we wat we voor jou kunnen betekenen.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 17 mei 2017

Situatie

  • Algemeen

Ook je hypotheek tussentijds laten checken?

De adviseurs van Freek Hypotheek staan voor je klaar. Stel je vraag online of maak een afspraak bij een vestiging bij jou in de buurt.

Wel of niet bezwaar maken tegen de WOZ-waarde?

Jaarlijks maken veel huiseigenaren bezwaar tegen de hoogte van hun WOZ-waarde. Maar let op: een hoge WOZ-waarde kan ook een financieel voordeel opleveren.

Het huis van Mark en Victoria is van het gas af

Mark en Victoria hebben hun huis zó verbouwd en verduurzaamd dat ze helemaal van het gas af zijn. Hoe ze dat hebben gedaan en wat het oplevert? Lees het interview.

Mayke en Job bouwen zelf een duurzaam droomhuis

Starters Mayke en Job werden ingeloot voor een eigen kavel en bouwen nu zelf een nul-op-de-meterwoning. Hoe de hypotheek geregeld is? Lees het interview.