De rentevaste periode van mijn hypotheek loopt binnen tien jaar af. Wat nu?

Als de rentevaste periode van jouw hypotheek binnen tien jaar afloopt, moet je dan nu al in actie komen omdat de rente stijgt? En is het dan slim om te kiezen voor een lange rentevaste periode, of juist niet?

Er gebeurt momenteel heel veel in de wereld. We hebben nu last van inflatie en een stijging van de kapitaalrente, mede door de oorlog in Oekraïne. Maar hoe lang duurt deze oorlog? Wat gebeurt er daarna? En wat is slim om nu te doen? Ons advies: neem in ieder geval geen overhaaste beslissing, maar laat je goed voorlichten over de mogelijkheden.

Rentevaste periode loopt af: overstappen of niet?

Loopt de rentevaste periode van je hypotheek binnen nu en tien jaar af, zorg er dan voor dat je nu alvast advies inwint over wat je in jouw situatie het beste kunt doen.

Heb jij destijds je hypotheek tegen een hogere of vergelijkbare rente afgesloten dan de huidige? Dan is het verstandig om nu vast over te sluiten en de rente voor langere tijd vast te zetten.

Veranderen jouw woonwensen?

Maar er kan ook meer spelen. Goed advies is niet alleen afhankelijk van de huidige situatie, maar ook van jouw woonwensen. Misschien wil je binnen nu en vijf jaar wel verhuizen naar een grotere woning of juist naar een kleinere, gelijkvloerse. (Lees dan dit artikel over je hypotheek meenemen bij verhuizing.) Samen met jou overleggen we graag wat voor jou de beste optie is.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 2 mei 2022

Situatie

  • Algemeen

Vragen over het aflopen van jouw rentevaste periode?

De hypotheekadviseurs van Freek staan voor je klaar! Bel jouw lokale adviseur, stel je vraag online of plan direct een afspraak in.

Wel of niet bezwaar maken tegen de WOZ-waarde?

Jaarlijks maken veel huiseigenaren bezwaar tegen de hoogte van hun WOZ-waarde. Maar let op: een hoge WOZ-waarde kan ook een financieel voordeel opleveren.

Het huis van Mark en Victoria is van het gas af

Mark en Victoria hebben hun huis zó verbouwd en verduurzaamd dat ze helemaal van het gas af zijn. Hoe ze dat hebben gedaan en wat het oplevert? Lees het interview.

Mayke en Job bouwen zelf een duurzaam droomhuis

Starters Mayke en Job werden ingeloot voor een eigen kavel en bouwen nu zelf een nul-op-de-meterwoning. Hoe de hypotheek geregeld is? Lees het interview.