“Door Freek konden we toch ons droomhuis kopen”

Het kopen van een huis is voor een freelancer of voor iemand met een tijdelijk contract niet altijd even makkelijk. Dat geldt ook voor Michiel en Eva uit Eindhoven. Door de hulp van Freek Hypotheek konden zij toch hun droomhuis kopen.

Persoonlijk en deskundig

“Onlangs zagen we het huis van onze dromen voorbijkomen”, vertelt Michiel. “Ik heb een tijdelijk contract en Eva is freelancer. Daardoor is het een stuk lastiger om een hypotheek te krijgen dan met een vast contract. Twee jaar geleden waren we ook bij Freek Hypotheek voor hypotheekadvies. Door de persoonlijke aandacht, snelheid en deskundigheid besloten we nu weer voor Freek Hypotheek te kiezen. En dat pakte goed uit.”

“Bewust gekeken naar jaarcijfers”

“Dennis van Lieshout (hypotheekadviseur bij Freek Hypotheek, red.) kwam snel met een hypotheekofferte en adviseerde ons wat we het beste konden doen” vertelt Michiel. “Door onze tijdelijke contracten en freelancewerk was het wat lastiger dan bij mensen met een vaste baan. Dennis keek daarom bewust naar onze jaarcijfers. Daaruit bleek dat we nu waarschijnlijk meer konden lenen dan bijvoorbeeld over een jaar.”

“Precies waar we naar op zoek waren”

Michiel en Eva waren erg blij met de hulp van Freek Hypotheek. “Bij Freek hangt een informele sfeer. Ook de persoonlijke benadering vonden we erg prettig. Het kopen van een huis is niet niks. We hadden eerder online een offerte aangevraagd. Dat was een stuk goedkoper, maar we voelden ons er niet prettig bij. Dennis heeft kennis van de hypotheekmarkt, kent de omgeving en kijkt ook naar de situatie op lange termijn. Dat was precies waar we naar op zoek waren.” Hun enthousiasme over Freek Hypotheek wisten Michiel en Eva zelfs over te brengen op de nieuwe bewoners van het huis dat ze verkochten. Zij kozen er ook voor hun hypotheek te laten afsluiten door Freek Hypotheek. 

“De volgende keer is Freek welkom op onze housewarming”

De komende jaren gaan Michiel en Eva genieten van hun nieuwe woning. Maar als ze weer hypotheekadvies nodig hebben, kloppen ze wederom aan bij Freek Hypotheek. “Sterker nog: de volgende keer is Freek van harte welkom op onze housewarming!”

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 28 mei 2018

Situatie

  • Geen vast contract / zzp-er

Wil je ook graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Hypotheek krijgen steeds makkelijker voor ondernemers

Ben je langer dan twaalf maanden actief als ondernemer? Dan kun je met de nieuwe Inkomensverklaring Ondernemer van de NHG (Nationale Hypotheek Garantie) een stuk makkelijker een hypotheek met NHG krijgen. Waar je voorheen minimaal drie jaar actief moest zijn als ondernemer, is dit nu ingekort tot minimaal één jaar.

Zzp’ers kiezen voor hypotheek met NHG

Goed nieuws voor zelfstandig ondernemers! Ruim duizend zzp’ers hebben namelijk al gebruikgemaakt van de mogelijkheid om met een inkomensverklaring een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) te kunnen afsluiten.

Hypotheek aanvragen met perspectiefverklaring

Het is voor mensen met een flexibel inkomen en arbeidsperspectief, zoals uitzendkrachten, steeds beter mogelijk om een huis te kopen. Hiervoor vragen de aanbieders om een perspectiefverklaring.