Duurzaamheid wordt onderdeel van hypotheekadvies

Klanten die een hypotheek willen afsluiten, worden binnenkort in een adviesgesprek door een aantal banken geïnformeerd over het duurzamer maken van de beoogde koopwoning. De banken hebben daar afspraken over gemaakt met het Waarborgfonds Eigen Woningen.

Mogelijkheden toegelicht in hypotheekadviesgesprek

Momenteel is het al vaak mogelijk om bij de aankoop van een woning extra geld te lenen om je huis energiezuiniger te maken. Toch wordt daar nog nauwelijks gebruik van gemaakt, schrijft NU.nl. Een aantal banken, zoals de Rabobank en ABN Amro willen daar verandering in brengen. Dat gaan ze doen door de mogelijkheden in een hypotheekadviesgesprek ter sprake te brengen. Voordelen van verduurzaming zijn onder andere een lagere energierekening en een beter klimaat.

Financiering

Daarnaast willen banken de financiering van dergelijke maatregelen makkelijker maken. Door te werken met een energiebespaarbudget hoeven klanten niet van tevoren te beslissen welke verbeteringen zij willen doorvoeren.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 15 maart 2018

Situatie

  • Algemeen

Je woning duurzamer maken?

Freek kan je er alles over vertellen! Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Prinsjesdag 2022: 6 highlights voor iedereen die een huis heeft of er een wil kopen

Prinsjesdag 2022. In deze blog delen we 6 highlights voor iedereen die een huis heeft of er een wil kopen.

(Wat) moet je overbieden?

Wat is slim om te doen? Nu overbieden? En zo ja: wat moet je overbieden? Freek vertelt je graag hoeveel je maximaal kunt lenen en geeft tips.

De ECB verhoogde de rente. Wat betekent dat voor jouw hypotheek?

De ECB verhoogde op de rente met 0,5 procentpunt. Dit besluit vertaalt zich in stijgende hypotheekrente. Wat betekent dat voor jouw hypotheek?