Duurzaamheid wordt onderdeel van hypotheekadvies

Klanten die een hypotheek willen afsluiten, worden binnenkort in een adviesgesprek door een aantal banken geïnformeerd over het duurzamer maken van de beoogde koopwoning. De banken hebben daar afspraken over gemaakt met het Waarborgfonds Eigen Woningen.

Mogelijkheden toegelicht in hypotheekadviesgesprek

Momenteel is het al vaak mogelijk om bij de aankoop van een woning extra geld te lenen om je huis energiezuiniger te maken. Toch wordt daar nog nauwelijks gebruik van gemaakt, schrijft NU.nl. Een aantal banken, zoals de Rabobank en ABN Amro willen daar verandering in brengen. Dat gaan ze doen door de mogelijkheden in een hypotheekadviesgesprek ter sprake te brengen. Voordelen van verduurzaming zijn onder andere een lagere energierekening en een beter klimaat.

Financiering

Daarnaast willen banken de financiering van dergelijke maatregelen makkelijker maken. Door te werken met een energiebespaarbudget hoeven klanten niet van tevoren te beslissen welke verbeteringen zij willen doorvoeren.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 15 maart 2018

Situatie

  • Algemeen

Je woning duurzamer maken?

Freek kan je er alles over vertellen! Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Wel of niet bezwaar maken tegen de WOZ-waarde?

Jaarlijks maken veel huiseigenaren bezwaar tegen de hoogte van hun WOZ-waarde. Maar let op: een hoge WOZ-waarde kan ook een financieel voordeel opleveren.

Het huis van Mark en Victoria is van het gas af

Mark en Victoria hebben hun huis z├│ verbouwd en verduurzaamd dat ze helemaal van het gas af zijn. Hoe ze dat hebben gedaan en wat het oplevert? Lees het interview.

Mayke en Job bouwen zelf een duurzaam droomhuis

Starters Mayke en Job werden ingeloot voor een eigen kavel en bouwen nu zelf een nul-op-de-meterwoning. Hoe de hypotheek geregeld is? Lees het interview.