Duurzaamheid wordt onderdeel van hypotheekadvies

Klanten die een hypotheek willen afsluiten, worden binnenkort in een adviesgesprek door een aantal banken geïnformeerd over het duurzamer maken van de beoogde koopwoning. De banken hebben daar afspraken over gemaakt met het Waarborgfonds Eigen Woningen.

Mogelijkheden toegelicht in hypotheekadviesgesprek

Momenteel is het al vaak mogelijk om bij de aankoop van een woning extra geld te lenen om je huis energiezuiniger te maken. Toch wordt daar nog nauwelijks gebruik van gemaakt, schrijft NU.nl. Een aantal banken, zoals de Rabobank en ABN Amro willen daar verandering in brengen. Dat gaan ze doen door de mogelijkheden in een hypotheekadviesgesprek ter sprake te brengen. Voordelen van verduurzaming zijn onder andere een lagere energierekening en een beter klimaat.

Financiering

Daarnaast willen banken de financiering van dergelijke maatregelen makkelijker maken. Door te werken met een energiebespaarbudget hoeven klanten niet van tevoren te beslissen welke verbeteringen zij willen doorvoeren.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 15 maart 2018

Situatie

  • Algemeen

Je woning duurzamer maken?

Freek kan je er alles over vertellen! Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Prinsjesdag 2023: de belangrijkste maatregelen voor de woningmarkt

De Miljoenennota en Rijksbegroting die op Prinsjesdag 2023 zijn gepresenteerd, bevatten vooralsnog weinig baanbrekends voor de woningmarkt.

Een rente van 2,6%? Het kan nog!

We zagen de rentes de afgelopen tijd stijgen naar meer dan 4%. Maar weet je dat het nog steeds mogelijk is om een hypotheek af te sluiten tegen een rente van 2,6%? Lees snel verder.

Nieuw pensioenakkoord: wat betekent dit voor mijn hypotheek?

Het nieuwe pensioenakkoord is vanaf 1 juli 2023 in werking. Maar wat betekent het nieuwe pensioenakkoord voor je hypotheek? Dat lees je hier.