Een verbouwing meefinancieren in je hypotheek

Het aanbod van koopwoningen is nog niet om over naar huis te schrijven. Daarom kiezen veel mensen ervoor om hun woning te verbouwen. Een verbouwing meefinancieren in je hypotheek behoort dan tot de mogelijkheden. Freek vertelt meer!

Een verbouwing volledig meefinancieren

Een verbouwing meefinancieren is in veel gevallen mogelijk. Een verbouwing die voor meer ruimte zorgt, zoals een uitbouw of een dakkapel, kun je vaak meefinancieren in je hypotheek. Het is belangrijk om te onthouden dat een hypotheek, inclusief verbouwing, niet meer dan 100 procent van de woningwaarde mag zijn. 

Een verbouwing om te moderniseren

Wil je een andere badkamer of keuken, omdat de huidige niet jouw smaak is? Ook dan kun je de verbouwing meestal meefinancieren in je hypotheek, maar ook hier hangt het af van de waarde van de woning. Kun je de verbouwing maar deels meefinancieren? Dan kun je het overige deel eventueel financieren met spaargeld of een lening.

Een nieuwbouwwoning verbouwen

Als je een nieuwbouwwoning hebt gekocht, dan kan het zijn dat deze casco wordt opgeleverd. Een uitbouw, badkamer of keuken kun je dan zelf kiezen en volledig meefinancieren. Wil je bijvoorbeeld zelf een keuken uitkiezen, terwijl jouw nieuwbouwwoning met een standaard keuken wordt geleverd? Dan kun je dit alleen meefinancieren als het waarde vermeerderend is. 

Een verbouwing bij een hypotheek met NHG

Heb je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en ga je verbouwen? Dan mag het aankoopbedrag en de verbouwingskosten niet meer dan € 290.000 zijn. Maar bestaat de verbouwing uit energiebesparende maatregelen? Dan kun je € 9.000 extra lenen. Je moet dan wel kunnen aantonen dat de je de aanvullende lening aan energiebesparende maatregelen besteedt.

Verbouwen is dus in veel gevallen mogelijk, maar je moet rekening houden met de waarde van je woning en je inkomen. Neem daarom eerst contact op met Freek! We bespreken graag jouw mogelijkheden.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 8 februari 2019

Situatie

  • Verbouwen

Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Duurzaamheidskorting op je hypotheek

Dankzij energielabel A of hoger kom je mogelijk in aanmerking voor duurzaamheidskorting op je hypotheek. Benieuwd hoe het werkt en wat het je oplevert?

Verbouwen door je hypotheek te verhogen

Denk je erover je hypotheek te verhogen om te verbouwen? Freek legt stap voor stap uit hoe dat werkt.

Maandlasten bouwdepot berekenen: zo doe je dat

Financier de verbouwing van je huis met een bouwdepot. Weten hoe dat werkt en hoe je de maandlasten van zo’n bouwdepot kunt berekenen? We leggen het uit.