Enorme stijging van huizenprijzen verwacht

Het lijkt erop dat de huizenprijzen dit jaar ‘spectaculair harder’ stijgen. Dat schrijft RTL Nieuws. Dit jaar betaalt men gemiddeld 8 procent meer dan vorig jaar, doordat er steeds minder huizen te koop staan.

Hogere stijging dan verwacht

Door de krapte op de woningmarkt is de gemiddelde verkoopprijs in het eerste kwartaal van dit jaar harder gestegen dan de 6 procent stijging die was verwacht. Zo steeg de prijs in februari zelfs met 9,5 procent vergeleken met dezelfde maand in 2017. De laatste keer dat de prijzen zo hard stegen, was in 2001. De huizenprijzen komen hiermee in de buurt van het topniveau van vóór de crisis in 2008.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 14 mei 2018

Situatie

  • Algemeen

Weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn?

Heb jij een woning op het oog en wil je meteen actie kunnen ondernemen door te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met Freek!

Het huis van Mark en Victoria is van het gas af

Mark en Victoria hebben hun huis zó verbouwd en verduurzaamd dat ze helemaal van het gas af zijn. Hoe ze dat hebben gedaan en wat het oplevert? Lees het interview.

Mayke en Job bouwen zelf een duurzaam droomhuis

Starters Mayke en Job werden ingeloot voor een eigen kavel en bouwen nu zelf een nul-op-de-meterwoning. Hoe de hypotheek geregeld is? Lees het interview.

Lenen voor verduurzamen? Dit is er mogelijk

Denk je erover geld te lenen voor het verduurzamen van je huis? Freek legt uit wat de mogelijkheden zijn.