Enorme stijging van huizenprijzen verwacht

Het lijkt erop dat de huizenprijzen dit jaar ‘spectaculair harder’ stijgen. Dat schrijft RTL Nieuws. Dit jaar betaalt men gemiddeld 8 procent meer dan vorig jaar, doordat er steeds minder huizen te koop staan.

Hogere stijging dan verwacht

Door de krapte op de woningmarkt is de gemiddelde verkoopprijs in het eerste kwartaal van dit jaar harder gestegen dan de 6 procent stijging die was verwacht. Zo steeg de prijs in februari zelfs met 9,5 procent vergeleken met dezelfde maand in 2017. De laatste keer dat de prijzen zo hard stegen, was in 2001. De huizenprijzen komen hiermee in de buurt van het topniveau van vóór de crisis in 2008.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 14 mei 2018

Situatie

  • Algemeen

Weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn?

Heb jij een woning op het oog en wil je meteen actie kunnen ondernemen door te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met Freek!

Prinsjesdag 2022: 6 highlights voor iedereen die een huis heeft of er een wil kopen

Prinsjesdag 2022. In deze blog delen we 6 highlights voor iedereen die een huis heeft of er een wil kopen.

(Wat) moet je overbieden?

Wat is slim om te doen? Nu overbieden? En zo ja: wat moet je overbieden? Freek vertelt je graag hoeveel je maximaal kunt lenen en geeft tips.

De ECB verhoogde de rente. Wat betekent dat voor jouw hypotheek?

De ECB verhoogde op de rente met 0,5 procentpunt. Dit besluit vertaalt zich in stijgende hypotheekrente. Wat betekent dat voor jouw hypotheek?