Enorme stijging van huizenprijzen verwacht

Het lijkt erop dat de huizenprijzen dit jaar ‘spectaculair harder’ stijgen. Dat schrijft RTL Nieuws. Dit jaar betaalt men gemiddeld 8 procent meer dan vorig jaar, doordat er steeds minder huizen te koop staan.

Hogere stijging dan verwacht

Door de krapte op de woningmarkt is de gemiddelde verkoopprijs in het eerste kwartaal van dit jaar harder gestegen dan de 6 procent stijging die was verwacht. Zo steeg de prijs in februari zelfs met 9,5 procent vergeleken met dezelfde maand in 2017. De laatste keer dat de prijzen zo hard stegen, was in 2001. De huizenprijzen komen hiermee in de buurt van het topniveau van vóór de crisis in 2008.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 14 mei 2018

Situatie

  • Algemeen

Weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn?

Heb jij een woning op het oog en wil je meteen actie kunnen ondernemen door te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met Freek!

Prinsjesdag 2023: de belangrijkste maatregelen voor de woningmarkt

De Miljoenennota en Rijksbegroting die op Prinsjesdag 2023 zijn gepresenteerd, bevatten vooralsnog weinig baanbrekends voor de woningmarkt.

Een rente van 2,6%? Het kan nog!

We zagen de rentes de afgelopen tijd stijgen naar meer dan 4%. Maar weet je dat het nog steeds mogelijk is om een hypotheek af te sluiten tegen een rente van 2,6%? Lees snel verder.

Nieuw pensioenakkoord: wat betekent dit voor mijn hypotheek?

Het nieuwe pensioenakkoord is vanaf 1 juli 2023 in werking. Maar wat betekent het nieuwe pensioenakkoord voor je hypotheek? Dat lees je hier.