Geld uit stenen halen: zo werkt ’t

Een woningeigenaar met een huis dat meer waard is dan de hypotheek, kan geld uit stenen halen. Er zijn namelijk hypotheekverstrekkers die het mogelijk maken om de overwaarde op te nemen zonder dat het huis verkocht wordt. We leggen graag uit hoe dat werkt.

Geld uit stenen halen, waarom doen mensen dat? Het kan een goede optie zijn om (klein)kinderen te helpen, het huis te verbouwen om deze levensloopbestendig te maken of om het pensioen aan te vullen. Dat kan zodra het huis overwaarde heeft. Hierbij is het wel van belang dat de gemaakte keuzes geen gevolgen hebben voor de financiële situatie later. Dit kan bijvoorbeeld met een lange rentevaste periode, waardoor er lange zekerheid van dezelfde woonlasten is. Heintje en Henk hebben bijvoorbeeld stabiele lasten voor de rest van hun leven. Deze zeventigers creëerden met een nieuwe hypotheek een buffer, waardoor ze geen financiële zorgen meer hebben.

Hoe werkt deze constructie?

Het geld wordt als ware uit de stenen gehaald. Met een hypotheek wordt de overwaarde opgenomen zonder dat het huis verkocht hoeft te worden. Dat kan in een keer, in maandelijkse termijnen of in combinatie van beide. De rente die betaald moet worden, wordt bij de hypotheekschuld opgeteld zonder dat de maandlasten omhooggaan. Het is ook mogelijk deze constructie af te sluiten naast de (eventuele) bestaande hypotheek.

Geld uit stenen halen, benieuwd hoe?

Bij Freek Hypotheek maken we hypotheekzaken voor onze klanten graag zo gemakkelijk mogelijk. Goed financieel advies vraagt om persoonlijk advies. Dat geven we graag.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 27 november 2019

Situatie

  • Algemeen , Met pensioen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem gerust contact met ons op. De kosten van het eerste gesprek nemen wij voor onze rekening.

Tot welke leeftijd kan ik een hypotheek afsluiten?

Te oud zijn voor een hypotheek, kan dat? Het is bij Freek Hypotheek een veelgehoorde vraag en onterecht een zorg die leeft onder ouderen. In dit artikel geven we het antwoord op de vraag: tot welke leeftijd kan ik een hypotheek afsluiten? Er is geen maximumleeftijd voor het afsluiten van een hypotheek. Wel spelen er […]

Een hypotheek op latere leeftijd: het kan!

Willie (79) en Joke (78) zochten na 52 jaar in hun ruime woning een kleiner, gelijkvloers appartement waar ze nog jarenlang kunnen wonen. Een spannende stap, want kon het echtpaar op hun leeftijd nog wel een hypotheek krijgen? Dankzij de hulp van Freek Hypotheek durfden ze de stap te maken en zijn de financiële zaken […]

Prinsjesdag 2022: 6 highlights voor iedereen die een huis heeft of er een wil kopen

Prinsjesdag 2022. In deze blog delen we 6 highlights voor iedereen die een huis heeft of er een wil kopen.