Gezinsuitbreiding: wat verandert er in jouw financiële situatie?

Krijgen jullie een kindje? Gefeliciteerd! Er staat een spannende periode voor de deur. Een grote verandering zoals gezinsuitbreiding is een goede reden om jullie financiële situatie eens onder de loep te nemen. Freek vertelt je waarom.

Blijven, verbouwen of verhuizen?

De komst van een kleine kan meer gevolgen hebben dan je misschien van tevoren denkt. Is er bijvoorbeeld genoeg ruimte in jullie huidige woning? Of is verbouwen eventueel een optie? Er wordt vaak gedacht dat je een verbouwing niet kan meefinancieren, maar dat kan wel en vaak voor minimaal 70 procent. Verhuizen is natuurlijk ook mogelijk. Let wel op dat verhuizen en de hypotheek verhogen voor een verbouwing redenen zijn voor een inkomenstoets. Daarbij wordt onder andere gekeken naar de actuele marktwaarde van de woning, afloseisen en inkomens.

Minder werken

Als jullie kindje er is, bestaat de kans dat een van jullie minder wil werken. Het is daarom verstandig om uit te zoeken wat dan de financiële gevolgen zijn. Kunnen jullie de hypotheek en andere vaste lasten nog betalen? Als jullie kindje naar de kinderopvang gaat, brengt dat extra kosten met zich mee. Freek kan voor je uitzoeken of je geld kan besparen. Denk bijvoorbeeld aan het oversluiten van de hypotheek. Misschien kunnen jullie middelen of een opslag te laten vervallen. Natuurlijk kunnen jullie zelf ook kosten besparen. Werp bijvoorbeeld nog eens een blik op schade-/ en levensverzekeringen, of stap over naar een goedkopere energieleverancier.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 13 april 2018

Situatie

  • Gezinsuitbreiding

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Groter wonen? Freek regelt je hypotheek

Het is misschien al een lang gekoesterde wens: groter wonen. Dan is het goed om te weten wat financieel haalbaar is. Gelukkig heb je Freek Hypotheek.

Groter wonen zonder duurder uit te zijn: het kan!

De lage rentes zijn plezierig voor woningkopers. Steeds meer klanten van Freek Hypotheek kunnen een nieuwe, maar vooral grotere woning kopen.