Groter wonen zonder duurder uit te zijn: het kan!

Blog over groter wonen met lagere maandlasten van Ton Schäffers, hypotheekadviseur bij Freek Hypotheek in Alphen aan den Rijn

“De hypotheekrente is historisch laag”, hoor je tegenwoordig van alle kanten. Als hypotheekadviseur kan ik niet anders dan dat volledig beamen. De rente is de laatste jaren steeds verder gedaald. We hebben dus met extreem lage rentes te maken. Dit voorjaar lijkt de rente zich te stabiliseren.

Groter wonen dankzij de lage rente

Dat die lage rentes voor woningkopers plezierig zijn, merk ik dagelijks. Steeds meer mensen verlaten ons kantoor van Freek Hypotheek in Alphen aan den Rijn met de prettige gedachte dat zij een nieuwe, maar vooral grotere woning kunnen kopen. En het mooie is dat de maandlasten gelijk blijven of zelfs lager zijn dan wat zij nu betalen. Dubbel goed nieuws dus.

De mogelijkheden om groter te wonen met lagere hypotheeklasten

Ik zal aan de hand van twee voorbeelden illustreren dat groter wonen niet duurder hoeft te zijn:

Voorbeeld 1: Kees en Els zijn beiden 20 jaar oud en wonen nu in een huurappartement. De maandelijkse huur bedraagt € 700,-. Daar komen dan ook nog de servicekosten bij van € 100,- per maand. Vanwege gezinsuitbreiding willen zij nu een eengezinswoning aankopen van € 200.000,-. Door de lage rente gaan zij € 650,- netto per maand betalen voor deze woning. En servicekosten hebben zij ook niet meer!

Voorbeeld 2: Bob en Petra zijn beiden 40 jaar oud. Zij hebben reeds een koopwoning van € 200.000,-. De hypotheekrente die zij nu betalen is 6%. Hun hypotheek kost nu € 700,- netto per maand. Zij zouden graag een grotere woning kopen met een grotere tuin. De koopprijs is € 300.000,-. Doordat zij straks een flink lagere rente gaan betalen, gaan zij voor hun nieuwe hypotheek € 600,- netto per maand betalen!

Groter wonen, zonder duurder uit te zijn kan tegenwoordig dus echt!

Deze blog is oorspronkelijk geplaatst op de website van VMD KOSTER verzekeringsgroep.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 24 april 2017

Situatie

  • Gezinsuitbreiding , Samenwonen of trouwen , Volgende woning kopen

Wil je graag persoonlijk advies over je hypotheek?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij een vestiging van Freek bij jou in de buurt.

5 Tips voor het bezichtigen van een huis

Tweemaal per jaar organiseert de NVM een Open Huizen dag. Je kunt dan een groot aantal huizen bezichtigen zonder afspraak. Dit is hét moment om te oriënteren op de huizenmarkt. Maar waar let je dan op? Hoe gebruik je deze dag optimaal? Wij hebben de beste tips voor je verzameld.

Een tweede huis kopen met overwaarde

Met de overwaarde van je huis kun je verschillende dingen doen. Bijvoorbeeld een tweede huis kopen met overwaarde. Lees hier wat de mogelijkheden zijn.

Intrekken bij partner met koophuis

Wil jij intrekken bij je partner met een koophuis en wil je direct weten wat dan verstandig is qua hypotheek? Freek adviseert je graag!