Hoe kun je besparen op je hypotheek?

Anno 2021 kan acht op de tien huizenbezitters op de hypotheeklasten besparen. Dat blijkt uit onderzoek van Nationale-Nederlanden.

Ben jij benieuwd of en hoeveel je kunt besparen op je eigen maandlasten? Maak direct een afspraak met Freek!

Besparen op hypotheek

Dat veel huizenbezitters op hun maandlasten kunnen besparen, komt door de nog steeds historisch lage hypotheekrente. Bij maar liefst 82% van de mensen die hun hypotheek oversluit, levert dat lagere maandlasten op. Het is dus slim om ook eens naar jouw hypotheek en situatie te kijken. Sterker nog, het zou zonde zijn om het niet te doen.

Kwart nieuwe hypotheken is voor oversluiten

Op dit moment wordt één op de vier hypotheken afgesloten door mensen die in hun huidige woning blijven wonen, maar wel hun hypotheek naar een andere bank verhuizen. In 2020 ging het om circa 160.000 huizenbezitters die ervoor kozen om hun hypotheek over te sluiten om daarmee hun maandlasten te verlagen.

Bespaar tot honderden euro’s per maand

Het bedrag dat bespaard kan worden op de hypotheeklasten varieert van een paar tientjes tot wel honderden euro’s per maand. Dat komt deels door de lage rente, maar ook doordat de waarde van woningen afgelopen tijd veel is gestegen. Hierdoor kan de hypotheek in een lagere tariefklasse terecht komen met een lagere hypotheekrente. En dat zorgt voor extra voordeel.

Nog meer besparen op woonlasten

Naast het oversluiten van de hypotheek zijn er meer opties om te besparen op woonlasten. Kijk bijvoorbeeld eens goed naar je woonverzekeringen of ga aan de slag met het energiezuiniger maken van je huis.

Bron: Nationale-Nederlanden

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 24 juni 2021

Situatie

  • Algemeen

Wil jij advies over het verlagen van je maandlasten?

Stel je vraag online of maak een afspraak met Freek bij jou in de buurt.

Een rente van 2,6%? Het kan nog!

We zagen de rentes de afgelopen tijd stijgen naar meer dan 4%. Maar weet je dat het nog steeds mogelijk is om een hypotheek af te sluiten tegen een rente van 2,6%? Lees snel verder.

Nieuw pensioenakkoord: wat betekent dit voor mijn hypotheek?

Het nieuwe pensioenakkoord is vanaf 1 juli 2023 in werking. Maar wat betekent het nieuwe pensioenakkoord voor je hypotheek? Dat lees je hier.

Geld uit stenen halen: zo werkt ’t

Woningeigenaren met een huis met overwaarde kunnen met een hypotheek deze overwaarde opnemen zonder het huis te verkopen. Hoe werkt geld uit stenen halen?