Hoe kun je besparen op je hypotheek?

Anno 2021 kan acht op de tien huizenbezitters op de hypotheeklasten besparen. Dat blijkt uit onderzoek van Nationale-Nederlanden.

Ben jij benieuwd of en hoeveel je kunt besparen op je eigen maandlasten? Maak direct een afspraak met Freek!

Besparen op hypotheek

Dat veel huizenbezitters op hun maandlasten kunnen besparen, komt door de nog steeds historisch lage hypotheekrente. Bij maar liefst 82% van de mensen die hun hypotheek oversluit, levert dat lagere maandlasten op. Het is dus slim om ook eens naar jouw hypotheek en situatie te kijken. Sterker nog, het zou zonde zijn om het niet te doen.

Kwart nieuwe hypotheken is voor oversluiten

Op dit moment wordt één op de vier hypotheken afgesloten door mensen die in hun huidige woning blijven wonen, maar wel hun hypotheek naar een andere bank verhuizen. In 2020 ging het om circa 160.000 huizenbezitters die ervoor kozen om hun hypotheek over te sluiten om daarmee hun maandlasten te verlagen.

Bespaar tot honderden euro’s per maand

Het bedrag dat bespaard kan worden op de hypotheeklasten varieert van een paar tientjes tot wel honderden euro’s per maand. Dat komt deels door de lage rente, maar ook doordat de waarde van woningen afgelopen tijd veel is gestegen. Hierdoor kan de hypotheek in een lagere tariefklasse terecht komen met een lagere hypotheekrente. En dat zorgt voor extra voordeel.

Nog meer besparen op woonlasten

Naast het oversluiten van de hypotheek zijn er meer opties om te besparen op woonlasten. Kijk bijvoorbeeld eens goed naar je woonverzekeringen of ga aan de slag met het energiezuiniger maken van je huis.

Bron: Nationale-Nederlanden

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 24 juni 2021

Situatie

  • Algemeen

Wil jij advies over het verlagen van je maandlasten?

Stel je vraag online of maak een afspraak met Freek bij jou in de buurt.

Wel of niet bezwaar maken tegen de WOZ-waarde?

Jaarlijks maken veel huiseigenaren bezwaar tegen de hoogte van hun WOZ-waarde. Maar let op: een hoge WOZ-waarde kan ook een financieel voordeel opleveren.

Het huis van Mark en Victoria is van het gas af

Mark en Victoria hebben hun huis zó verbouwd en verduurzaamd dat ze helemaal van het gas af zijn. Hoe ze dat hebben gedaan en wat het oplevert? Lees het interview.

Mayke en Job bouwen zelf een duurzaam droomhuis

Starters Mayke en Job werden ingeloot voor een eigen kavel en bouwen nu zelf een nul-op-de-meterwoning. Hoe de hypotheek geregeld is? Lees het interview.