Hoe lang duurt het voor jouw hypotheek is aangevraagd?

Het afsluiten van een hypotheek gaat steeds sneller. Gemiddeld is een hypotheek binnen 27 dagen rond. Vorig jaar duurde dat met 36 dagen nog ruim een week langer, blijkt uit cijfers van het Hypotheken Data Netwerk. Toch is een hypotheek afsluiten niet 1, 2, 3 gebeurd. Hoe lang duurt het voor een hypotheek is aangevraagd?

Er komt veel kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Denk aan een adviesgesprek, het aanvragen van een taxatierapport, het verzamelen van documenten, het opstellen van koopovereenkomst en een passende hypotheek uitzoeken. Daar ben je altijd wel een paar weken mee zoet.

Snel en efficiënt je hypotheek aanvragen bij Freek

Freek Hypotheek doet er alles aan om jouw hypotheek zo snel mogelijk aan te vragen. Het traject om je hypotheek te regelen bestaat echter uit verschillende fases. De tijd tussen een geaccepteerd bod en de aanvraag neemt 2 werkdagen tot 2 weken tijd in beslag. Tussen de aanvraag en het moment dat alle documenten compleet zijn zit zo’n 1 dag tot 3 weken. En daarna moet je 1 tot 10 werkdagen wachten op de beoordeling en het akkoord van de geldverstrekker. Al met al duurt een aanvraag bij Freek Hypotheek dus 1 tot 7 weken.

Duurt het bij zzp’ers langer om een hypotheek af te sluiten?

Hypotheekadviseurs verwerken liever eerst aanvragen die meteen kunnen worden afgehandeld. Daarom moeten zzp’ers vaak iets langer wachten tot hun hypotheek is afgesloten. Het is voor zelfstandigen echter wel eenvoudiger geworden om een hypotheek te krijgen dan een paar jaar geleden. Dat komt omdat banken nu over mensen beschikken die jaarrekeningen kunnen lezen. Freek helpt zzp’ers graag bij het afsluiten van een hypotheek. Lees hier alvast meer over een hypotheek afsluiten als zzp’er.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 3 augustus 2018

Situatie

  • Algemeen

Hypotheek afsluiten?

Freek gaat graag voor jou aan de slag. Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Het huis van Mark en Victoria is van het gas af

Mark en Victoria hebben hun huis zó verbouwd en verduurzaamd dat ze helemaal van het gas af zijn. Hoe ze dat hebben gedaan en wat het oplevert? Lees het interview.

Mayke en Job bouwen zelf een duurzaam droomhuis

Starters Mayke en Job werden ingeloot voor een eigen kavel en bouwen nu zelf een nul-op-de-meterwoning. Hoe de hypotheek geregeld is? Lees het interview.

Lenen voor verduurzamen? Dit is er mogelijk

Denk je erover geld te lenen voor het verduurzamen van je huis? Freek legt uit wat de mogelijkheden zijn.