Hoe lang duurt het voor jouw hypotheek is aangevraagd?

Het afsluiten van een hypotheek gaat steeds sneller. Gemiddeld is een hypotheek binnen 27 dagen rond. Vorig jaar duurde dat met 36 dagen nog ruim een week langer, blijkt uit cijfers van het Hypotheken Data Netwerk. Toch is een hypotheek afsluiten niet 1, 2, 3 gebeurd. Hoe lang duurt het voor een hypotheek is aangevraagd?

Er komt veel kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Denk aan een adviesgesprek, het aanvragen van een taxatierapport, het verzamelen van documenten, het opstellen van koopovereenkomst en een passende hypotheek uitzoeken. Daar ben je altijd wel een paar weken mee zoet.

Snel en efficiënt je hypotheek aanvragen bij Freek

Freek Hypotheek doet er alles aan om jouw hypotheek zo snel mogelijk aan te vragen. Het traject om je hypotheek te regelen bestaat echter uit verschillende fases. De tijd tussen een geaccepteerd bod en de aanvraag neemt 2 werkdagen tot 2 weken tijd in beslag. Tussen de aanvraag en het moment dat alle documenten compleet zijn zit zo’n 1 dag tot 3 weken. En daarna moet je 1 tot 10 werkdagen wachten op de beoordeling en het akkoord van de geldverstrekker. Al met al duurt een aanvraag bij Freek Hypotheek dus 1 tot 7 weken.

Duurt het bij zzp’ers langer om een hypotheek af te sluiten?

Hypotheekadviseurs verwerken liever eerst aanvragen die meteen kunnen worden afgehandeld. Daarom moeten zzp’ers vaak iets langer wachten tot hun hypotheek is afgesloten. Het is voor zelfstandigen echter wel eenvoudiger geworden om een hypotheek te krijgen dan een paar jaar geleden. Dat komt omdat banken nu over mensen beschikken die jaarrekeningen kunnen lezen. Freek helpt zzp’ers graag bij het afsluiten van een hypotheek. Lees hier alvast meer over een hypotheek afsluiten als zzp’er.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 3 augustus 2018

Situatie

  • Algemeen

Hypotheek afsluiten?

Freek gaat graag voor jou aan de slag. Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

De ECB verhoogde de rente. Wat betekent dat voor jouw hypotheek?

De ECB verhoogde op de rente met 0,5 procentpunt. Dit besluit vertaalt zich in stijgende hypotheekrente. Wat betekent dat voor jouw hypotheek?

Overwaarde huis opnemen voor pensioen

Gepensioneerden hebben minder te besteden. Vaak hebben zij wel een woning met een flinke overwaarde. Hoor jij bij deze groep?

Kleine lichtpuntjes op de oververhitte woningmarkt

De huizen zijn goedkoper geworden. Sommigen verwachten dat de huizenprijzen verder zullen dalen. Wat betekent dat voor jou als huizenkoper?