Huis kopen? Wacht niet te lang

De woningmarkt is niet echt florissant te noemen. Er staan weinig huizen te koop en ook de nieuwbouw loopt nog niet storm. Met als resultaat dat de huizenprijzen blijven stijgen.

2017: prima jaar

Heb je vorig jaar een huis gekocht? Gefeliciteerd! 2017 was een prima jaar voor zowel kopers als verkopers. De huizenprijzen waren ook toen al hoog, maar met zo’n lage hypotheekrente hoor je daar niemand over toch?

Weinig aanbod

Helaas blijven de huizenprijzen stijgen, omdat de vraag hoger is – en blijft – dan het aanbod. Dus als je verhuisplannen hebt, moet je eigenlijk niet te lang wachten. Niet alleen vanwege de prijzen, maar ook vanwege het flink dalende aanbod. Koopwoningen zijn erg geliefd, dus er zijn kapers op de kust. Die vaak ook nog eens meer bieden dan de vraagprijs…

Moeilijk voor starters

Als we de Woningmarktmonitor van ABN Amro mogen geloven, is het optimisme over de woningmarkt vorig jaar afgenomen. En dat ondanks de lage hypotheekrente en de verbeterde economie. Vooral starters en mensen die graag een appartement willen, hebben geduld nodig. En de verwachting is dat het tekort aan koopwoningen voorlopig nog wel even aanhoudt. Ook omdat bouwbedrijven veel tijd nodig hebben om de achterstand in de nieuwbouw weg te werken.

Nieuwe kansen

Niet getreurd: de woningmarkt blijft altijd in beweging. En er komen altijd kansen voor woningzoekers die het nu moeilijk hebben. Zeker als je je eisen iets kunt bijstellen en je zoekgebied wat groter maakt.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 16 januari 2018

Situatie

  • Eerste woning , Huren of kopen , Volgende woning kopen

Wil je weten tot welke prijs jij kunt gaan?

Freek rekent het graag voor je uit. Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Kun je als starter beter huren of kopen?

Kun je als starter beter een huis huren of kopen? Freek maakt het je gemakkelijk en zet de voordelen en nadelen op een rij.

Wel of geen hypotheekadviseur inschakelen?

Wat kost een onafhankelijke hypotheekadviseur? En schakel je als starter wel of geen hypotheekadviseur in bij het kopen van je eerste huis?

Wel of geen kosten koper voor starters?

Ga je als starter een huis kopen? Freek legt uit wat de kosten koper voor starters zijn en hoe het precies met de afgeschafte overdrachtsbelasting zit.