‘Huizenprijzen in 2018 nog verder omhoog’

De huizenprijzen gaan in 2018 nog harder omhoog dan vorig jaar. Dat verwachten economen van de Rabobank.

Stijging van 8 procent

In 2017 stegen de huizenprijzen gemiddeld met 7,6 procent, schrijft Nieuws.nl. Dit jaar stijgen de prijzen naar verwachting met 8 procent, gevolgd door 7 procent in 2019. Daardoor betaal je in 2019 voor de gemiddelde woning in Nederland ongeveer 300.000 euro. Dat is goed nieuws voor huizenbezitters, maar voor starters juist niet. Voor hen kan het betekenen dat het nog lastiger wordt om een koophuis te vinden.

Huizen buiten Randstad in trek

In 2017 waren vooral huizen buiten de Randstad in trek. Zo werden er in Gelderland 19 procent meer huizen verkocht, in Drenthe 23 procent en in Flevoland maar liefst 24 procent. Volgens Rabobank-econoom Christian Lennartz zet die opmars in 2018 door. In de steden stagneert of daalt het aantal verkopen, verwacht Lennartz.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 15 februari 2018

Situatie

  • Algemeen

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Door de prijsstijgingen vragen woningzoekers zich geregeld af tot hoe ver zij kunnen gaan. Wil je weten hoeveel hypotheek jij kunt krijgen? Neem contact op met Freek! Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Prinsjesdag 2022: 6 highlights voor iedereen die een huis heeft of er een wil kopen

Prinsjesdag 2022. In deze blog delen we 6 highlights voor iedereen die een huis heeft of er een wil kopen.

(Wat) moet je overbieden?

Wat is slim om te doen? Nu overbieden? En zo ja: wat moet je overbieden? Freek vertelt je graag hoeveel je maximaal kunt lenen en geeft tips.

De ECB verhoogde de rente. Wat betekent dat voor jouw hypotheek?

De ECB verhoogde op de rente met 0,5 procentpunt. Dit besluit vertaalt zich in stijgende hypotheekrente. Wat betekent dat voor jouw hypotheek?