‘Huizenprijzen in 2018 nog verder omhoog’

De huizenprijzen gaan in 2018 nog harder omhoog dan vorig jaar. Dat verwachten economen van de Rabobank.

Stijging van 8 procent

In 2017 stegen de huizenprijzen gemiddeld met 7,6 procent, schrijft Nieuws.nl. Dit jaar stijgen de prijzen naar verwachting met 8 procent, gevolgd door 7 procent in 2019. Daardoor betaal je in 2019 voor de gemiddelde woning in Nederland ongeveer 300.000 euro. Dat is goed nieuws voor huizenbezitters, maar voor starters juist niet. Voor hen kan het betekenen dat het nog lastiger wordt om een koophuis te vinden.

Huizen buiten Randstad in trek

In 2017 waren vooral huizen buiten de Randstad in trek. Zo werden er in Gelderland 19 procent meer huizen verkocht, in Drenthe 23 procent en in Flevoland maar liefst 24 procent. Volgens Rabobank-econoom Christian Lennartz zet die opmars in 2018 door. In de steden stagneert of daalt het aantal verkopen, verwacht Lennartz.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 15 februari 2018

Situatie

  • Algemeen

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Door de prijsstijgingen vragen woningzoekers zich geregeld af tot hoe ver zij kunnen gaan. Wil je weten hoeveel hypotheek jij kunt krijgen? Neem contact op met Freek! Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Wel of niet bezwaar maken tegen de WOZ-waarde?

Jaarlijks maken veel huiseigenaren bezwaar tegen de hoogte van hun WOZ-waarde. Maar let op: een hoge WOZ-waarde kan ook een financieel voordeel opleveren.

Het huis van Mark en Victoria is van het gas af

Mark en Victoria hebben hun huis zó verbouwd en verduurzaamd dat ze helemaal van het gas af zijn. Hoe ze dat hebben gedaan en wat het oplevert? Lees het interview.

Mayke en Job bouwen zelf een duurzaam droomhuis

Starters Mayke en Job werden ingeloot voor een eigen kavel en bouwen nu zelf een nul-op-de-meterwoning. Hoe de hypotheek geregeld is? Lees het interview.