Hypotheek aanvragen met perspectiefverklaring

De arbeidsmarkt verandert. Er werken steeds meer mensen als zelfstandige zonder personeel (zzp’ers). Ook zijn er steeds meer mensen met een flexibel inkomen. Hypotheekaanbieders spelen hier gelukkig steeds beter op in. Het is daardoor ook voor mensen met een flexibel inkomen en arbeidsperspectief, zoals uitzendkrachten, mogelijk om een huis te kopen. Hiervoor vragen de aanbieders om een perspectiefverklaring.

Wat is een perspectiefverklaring?

Een perspectiefverklaring is een speciale verklaring van een uitzendbureau. Het uitzendbureau geeft de perspectiefverklaring af als wordt verwacht dat de uitzendkracht in staat is om in de toekomst minimaal hetzelfde inkomen te behouden. Naast het arbeidscontract wordt gekeken naar opleiding, werkervaring, competenties, functie, flexibiliteit en de arbeidsmarktsituatie om te bepalen of het inkomen ook in de toekomst kan worden verdiend. Ook moet de uitzendkracht minimaal 1 jaar via het uitzendbureau aan het werk zijn.

Hypotheek aanvragen als uitzendkracht?

Ben je uitzendkracht of heb je op een andere manier een flexibel inkomen? En wil je graag een huis kopen? Wij bekijken de beste mogelijkheden voor jou.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 5 juli 2017

Situatie

  • Geen vast contract / zzp-er

Hypotheek aanvragen als uitzendkracht?

De adviseurs van Freek Hypotheek helpen je graag! Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Hypotheek krijgen steeds makkelijker voor ondernemers

Ben je langer dan twaalf maanden actief als ondernemer? Dan kun je met de nieuwe Inkomensverklaring Ondernemer van de NHG (Nationale Hypotheek Garantie) een stuk makkelijker een hypotheek met NHG krijgen. Waar je voorheen minimaal drie jaar actief moest zijn als ondernemer, is dit nu ingekort tot minimaal één jaar.

“Door Freek konden we toch ons droomhuis kopen”

Het kopen van een huis is voor een freelancer of voor iemand met een tijdelijk contract niet altijd even makkelijk. Dat geldt ook voor Michiel en Eva uit Eindhoven. Met de hulp van Freek konden zij toch hun droomhuis kopen.

Zzp’ers kiezen voor hypotheek met NHG

Goed nieuws voor zelfstandig ondernemers! Ruim duizend zzp’ers hebben namelijk al gebruikgemaakt van de mogelijkheid om met een inkomensverklaring een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) te kunnen afsluiten.