Hypotheek met advies of execution only?

Execution only wil zeggen dat je een hypotheek afsluit zonder advies. Het idee is om zo advieskosten te besparen. Maar uit onderzoek blijkt dat het verschil in kosten erg klein is tussen execution only en een hypotheek afsluiten met advies. De hypotheek-doe-het-zelver loopt dus risico (want hij schakelt geen deskundige hulp in) terwijl het kostenvoordeel verwaarloosbaar is.

Het onderzoek naar verschil hypotheekadvies en execution only

MoneyView onderzocht de impact van de aanvangskosten op de totale kosten van de hypotheek gedurende de eerste rentevaste periode. In het onderzoek zijn verschillende soorten distributiekanalen op een rij gezet en de totaalkosten met elkaar vergeleken.

Brede keus aan hypotheekproducten blijkt beste optie

De hypotheekmarkt is duidelijk competitief, daardoor zijn de verschillen in totaalkosten tussen partijen meestal niet groot. Doorslaggevend is de breedte van het assortiment waaruit gekozen kan worden. Aanbieders van alleen hun eigen producten, zoals banken, leggen het af tegen partijen die een brede keus bieden.

Een goede vergelijking en onafhankelijk advies? Bel Freek

Bij Freek vergelijken we (bijna) alle hypotheekaanbieders in Nederland. Zo garanderen we dat je de beste hypotheek kan kiezen. Een hypotheek die past bij jou, jouw financiële situatie en jouw woning. adviseren je bovendien over alle keuzes doe je moet of mag maken. Een geruststellende gedachte. En daar houdt ons werk niet op. Freek zorgt voor je hypotheek, de hele looptijd lang.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 19 juli 2017

Situatie

  • Algemeen

Benieuwd wat Freek voor jou kan betekenen?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij een vestiging bij jou in de buurt.

Het huis van Mark en Victoria is van het gas af

Mark en Victoria hebben hun huis zó verbouwd en verduurzaamd dat ze helemaal van het gas af zijn. Hoe ze dat hebben gedaan en wat het oplevert? Lees het interview.

Mayke en Job bouwen zelf een duurzaam droomhuis

Starters Mayke en Job werden ingeloot voor een eigen kavel en bouwen nu zelf een nul-op-de-meterwoning. Hoe de hypotheek geregeld is? Lees het interview.

Lenen voor verduurzamen? Dit is er mogelijk

Denk je erover geld te lenen voor het verduurzamen van je huis? Freek legt uit wat de mogelijkheden zijn.