Hypotheek met advies of execution only?

Execution only wil zeggen dat je een hypotheek afsluit zonder advies. Het idee is om zo advieskosten te besparen. Maar uit onderzoek blijkt dat het verschil in kosten erg klein is tussen execution only en een hypotheek afsluiten met advies. De hypotheek-doe-het-zelver loopt dus risico (want hij schakelt geen deskundige hulp in) terwijl het kostenvoordeel verwaarloosbaar is.

Het onderzoek naar verschil hypotheekadvies en execution only

MoneyView onderzocht de impact van de aanvangskosten op de totale kosten van de hypotheek gedurende de eerste rentevaste periode. In het onderzoek zijn verschillende soorten distributiekanalen op een rij gezet en de totaalkosten met elkaar vergeleken.

Brede keus aan hypotheekproducten blijkt beste optie

De hypotheekmarkt is duidelijk competitief, daardoor zijn de verschillen in totaalkosten tussen partijen meestal niet groot. Doorslaggevend is de breedte van het assortiment waaruit gekozen kan worden. Aanbieders van alleen hun eigen producten, zoals banken, leggen het af tegen partijen die een brede keus bieden.

Een goede vergelijking en onafhankelijk advies? Bel Freek

Bij Freek vergelijken we (bijna) alle hypotheekaanbieders in Nederland. Zo garanderen we dat je de beste hypotheek kan kiezen. Een hypotheek die past bij jou, jouw financiële situatie en jouw woning. adviseren je bovendien over alle keuzes doe je moet of mag maken. Een geruststellende gedachte. En daar houdt ons werk niet op. Freek zorgt voor je hypotheek, de hele looptijd lang.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 19 juli 2017

Situatie

  • Algemeen

Benieuwd wat Freek voor jou kan betekenen?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij een vestiging bij jou in de buurt.

Prinsjesdag 2022: 6 highlights voor iedereen die een huis heeft of er een wil kopen

Prinsjesdag 2022. In deze blog delen we 6 highlights voor iedereen die een huis heeft of er een wil kopen.

(Wat) moet je overbieden?

Wat is slim om te doen? Nu overbieden? En zo ja: wat moet je overbieden? Freek vertelt je graag hoeveel je maximaal kunt lenen en geeft tips.

De ECB verhoogde de rente. Wat betekent dat voor jouw hypotheek?

De ECB verhoogde op de rente met 0,5 procentpunt. Dit besluit vertaalt zich in stijgende hypotheekrente. Wat betekent dat voor jouw hypotheek?