Hypotheek met leennormen 2017? Dan moet je opschieten

Koop je een huis in november of december? Dan kan het zijn dat je met de leennormen voor 2018 te maken krijgt. Dit komt door de eindejaarsdrukte bij veel geldverstrekkers. Het gevolg is een minder hoog leenbedrag.

Toetsen op leennormen

Per 1 januari 2018 wijzigen de leennormen voor hypotheken. De maximale hypotheek ten opzichte van de waarde van de woning wordt 100%. Als huizenkoper krijg je pas bij het definitieve akkoord van de geldverstrekker duidelijkheid over op welke normen wordt getoetst: die van het huidige of het nieuwe jaar.

Hypotheekaanvraag afronden vóór 31 december

Voor veel mensen die een hypotheek afsluiten geldt dat ze op basis van de nieuwe leennormen minder kunnen lenen. Dit is vooral zo met een hypotheekbedrag onder de NHG-grens. Het is dan dus zaak om het traject voor 31 december af te ronden. Freek helpt je hier vanzelfsprekend graag bij.

Het aanvraagtraject van jouw hypotheek

Het gehele aanvraagtraject houdt in dat de geldverstrekker na het uitbrengen van het renteaanbod eerst alle benodigde documenten binnen moet hebben om vervolgens de hypotheek te kunnen beoordelen en uiteindelijk een bindende offerte uit te brengen. Tussen het moment van het uitbrengen van een renteaanbod en een bindende offerte kan al snel enkele weken zitten.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 3 november 2017

Situatie

  • Algemeen

Wil je graag persoonlijk advies?

De adviseurs van Freek staan voor je klaar! Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Het huis van Mark en Victoria is van het gas af

Mark en Victoria hebben hun huis zó verbouwd en verduurzaamd dat ze helemaal van het gas af zijn. Hoe ze dat hebben gedaan en wat het oplevert? Lees het interview.

Mayke en Job bouwen zelf een duurzaam droomhuis

Starters Mayke en Job werden ingeloot voor een eigen kavel en bouwen nu zelf een nul-op-de-meterwoning. Hoe de hypotheek geregeld is? Lees het interview.

Lenen voor verduurzamen? Dit is er mogelijk

Denk je erover geld te lenen voor het verduurzamen van je huis? Freek legt uit wat de mogelijkheden zijn.