Hypotheek met NHG: hogere grens in 2018

De grens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) gaat in 2018 omhoog. Een huis kopen met NHG mag volgend jaar tot 265.000 euro. Er komen dus meer hypotheken voor de garantie in aanmerking. Er zitten veel voordelen aan een hypotheek met NHG, Freek vertelt je er graag meer over.

Grens voor hypotheek met NHG stijgt met 20.000 euro

Vanaf 1 januari 2018 stijgt de zogeheten NHG-grens naar 265.000 euro. Nu ligt de grens nog op 245.000. Voor woningen waarbij geïnvesteerd wordt in energiebesparende voorzieningen, gaat de grens zelfs nog wat verder omhoog. Dan kan volgend jaar maximaal 280.900 euro worden geleend.

Garantie voor wanneer hypotheek niet betaald kan worden

De NHG is er om een vangnet te bieden voor als mensen die hun hypotheeklasten niet meer kunnen betalen. Het uitgangspunt van de NHG is dat een gemiddeld huis in Nederland met hypotheekgarantie gefinancierd kan worden. Omdat de huizenprijzen stijgen, stijgt de NHG daarom mee.

Huis kopen of hypotheek oversluiten: wel of geen hypotheek met NHG?

De NHG geeft je als huizenkoper extra financiële veiligheid. Banken belonen die veiligheid met een korting op de hypotheekrente. Afhankelijk  van de marktwaarde van je woning en de NHG grens kan je je hypotheek oversluiten met NHG. Freek berekent graag voor je of een hypotheek met NHG voor jou haalbaar is. Je kan natuurlijk ook zelf online al een berekening maken voor je hypotheek.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 23 oktober 2017

Situatie

  • Algemeen

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Het huis van Mark en Victoria is van het gas af

Mark en Victoria hebben hun huis zó verbouwd en verduurzaamd dat ze helemaal van het gas af zijn. Hoe ze dat hebben gedaan en wat het oplevert? Lees het interview.

Mayke en Job bouwen zelf een duurzaam droomhuis

Starters Mayke en Job werden ingeloot voor een eigen kavel en bouwen nu zelf een nul-op-de-meterwoning. Hoe de hypotheek geregeld is? Lees het interview.

Lenen voor verduurzamen? Dit is er mogelijk

Denk je erover geld te lenen voor het verduurzamen van je huis? Freek legt uit wat de mogelijkheden zijn.