Hypotheek met NHG: hogere grens in 2018

De grens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) gaat in 2018 omhoog. Een huis kopen met NHG mag volgend jaar tot 265.000 euro. Er komen dus meer hypotheken voor de garantie in aanmerking. Er zitten veel voordelen aan een hypotheek met NHG, Freek vertelt je er graag meer over.

Grens voor hypotheek met NHG stijgt met 20.000 euro

Vanaf 1 januari 2018 stijgt de zogeheten NHG-grens naar 265.000 euro. Nu ligt de grens nog op 245.000. Voor woningen waarbij geïnvesteerd wordt in energiebesparende voorzieningen, gaat de grens zelfs nog wat verder omhoog. Dan kan volgend jaar maximaal 280.900 euro worden geleend.

Garantie voor wanneer hypotheek niet betaald kan worden

De NHG is er om een vangnet te bieden voor als mensen die hun hypotheeklasten niet meer kunnen betalen. Het uitgangspunt van de NHG is dat een gemiddeld huis in Nederland met hypotheekgarantie gefinancierd kan worden. Omdat de huizenprijzen stijgen, stijgt de NHG daarom mee.

Huis kopen of hypotheek oversluiten: wel of geen hypotheek met NHG?

De NHG geeft je als huizenkoper extra financiële veiligheid. Banken belonen die veiligheid met een korting op de hypotheekrente. Afhankelijk  van de marktwaarde van je woning en de NHG grens kan je je hypotheek oversluiten met NHG. Freek berekent graag voor je of een hypotheek met NHG voor jou haalbaar is. Je kan natuurlijk ook zelf online al een berekening maken voor je hypotheek.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 23 oktober 2017

Situatie

  • Algemeen

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Prinsjesdag 2023: de belangrijkste maatregelen voor de woningmarkt

De Miljoenennota en Rijksbegroting die op Prinsjesdag 2023 zijn gepresenteerd, bevatten vooralsnog weinig baanbrekends voor de woningmarkt.

Een rente van 2,6%? Het kan nog!

We zagen de rentes de afgelopen tijd stijgen naar meer dan 4%. Maar weet je dat het nog steeds mogelijk is om een hypotheek af te sluiten tegen een rente van 2,6%? Lees snel verder.

Nieuw pensioenakkoord: wat betekent dit voor mijn hypotheek?

Het nieuwe pensioenakkoord is vanaf 1 juli 2023 in werking. Maar wat betekent het nieuwe pensioenakkoord voor je hypotheek? Dat lees je hier.