Hypotheek oversluiten: 5 redenen om nu in actie te komen

Blog van Ton Schäffers, hypotheekadviseur bij Freek Hypotheek Alphen aan den Rijn

Veel mensen met een hypotheek die al wat langer loopt, zijn daar niet tevreden mee. En dat is logisch, want de hypotheekrente stond tot een aantal jaren geleden veel hoger. Bovendien zijn er veel hypotheken waar een spaar- of beleggingspolis bij hoort, die polissen leveren vaak niet op wat vooraf verwacht werd. Tijd voor actie dus. Ik geef 5 redenen waarom dit het juiste moment is om met Freek om de tafel te gaan.

1. Profiteren van de lage hypotheekrente

We hebben het al eerder gezegd en we blijven het zeggen: op dit moment is de rente nog steeds historisch laag. Wat er in de toekomst gebeurt, kan niemand met zekerheid zeggen, maar we hebben allemaal het gevoel dat de hypotheekrente niet veel lager kan worden. Vergeet dus niet te profiteren!

2. Spaar- en beleggingspolissen leverden te weinig op

Veel mensen hebben nog spaar- en beleggingspolissen die zijn verbonden aan hun hypotheek. Na een aantal crisisjaren gaat het gelukkig nu wat beter. Daardoor hebben de beleggingspolissen eindelijk weer een goede waarde. Dat maakt het interessant om de polis nu af te kopen, voordat er weer mindere tijden aanbreken. Voor spaarpolissen geldt dat ze nu veel minder gunstig zijn door de hele lage rente. Ook dat is een goede aanleiding om te kijken naar de mogelijkheden de polis af te kopen en jouw hypotheek te wijzigen.

3. Stoppen met spaar- en beleggingspolissen is sinds dit jaar makkelijker

Heb je een spaar- of beleggingshypotheek? Dan kun je die sinds 1 april 2017 eenvoudiger stoppen om de hypotheekschuld te verlagen. Voor die datum was het zo dat mensen die vroegtijdig aflossen, inkomstenbelasting moeten betalen over het gespaarde- of belegde bedrag. Het gaat om 40,8 of 52 procent over de spaar- of beleggingswinst. Die heffing is komen te vervallen, mits de hypotheek wordt verlaagd met de opbrengst van de spaar- of beleggingspolis.

4. Dubbel voordeel: lagere rente en lagere hypotheekschuld

De hypotheek kan op dit moment vaak beduidend goedkoper gemaakt worden door hem over te sluiten. Zeker als dat een lagere hypotheekrente betekent én als de waarde van een spaar- of beleggingspolis gebruikt wordt om de hypotheekschuld direct te verlagen.
Banken belonen het verlagen van de hypotheekschuld (bijvoorbeeld door de uitkering uit de polis) vaak ook nog extra door een nog lagere hypotheekrente aan te bieden. Dan wordt het voordeel helemaal groot.

5. Freek zorgt voor je hypotheek

Voor heel veel huizenbezitters is de hypotheek oversluiten interessant. Laat je goed adviseren over de oversluitmogelijkheden. Samen met mijn collega’s bij Freek help ik je natuurlijk graag om jouw hypotheek te verbeteren en jouw maandlasten te verlagen. Vaak is de besparing nog groter dan vooraf wordt verwacht op basis van online berekeningen.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 25 augustus 2017

Situatie

  • Algemeen

Wil je graag persoonlijk advies?

De adviseurs van Freek Hypotheek staan voor je klaar! Stel je vraag online of maak een afspraak bij een vestiging bij jou in de buurt.

Wel of niet bezwaar maken tegen de WOZ-waarde?

Jaarlijks maken veel huiseigenaren bezwaar tegen de hoogte van hun WOZ-waarde. Maar let op: een hoge WOZ-waarde kan ook een financieel voordeel opleveren.

Het huis van Mark en Victoria is van het gas af

Mark en Victoria hebben hun huis zó verbouwd en verduurzaamd dat ze helemaal van het gas af zijn. Hoe ze dat hebben gedaan en wat het oplevert? Lees het interview.

Mayke en Job bouwen zelf een duurzaam droomhuis

Starters Mayke en Job werden ingeloot voor een eigen kavel en bouwen nu zelf een nul-op-de-meterwoning. Hoe de hypotheek geregeld is? Lees het interview.