Hypotheek oversluiten blijft populair

Het oversluiten van de hypotheek is nog steeds populair. Het aantal oversluiters steeg van 78.000 in 2017 naar 96.000 in 2018.

Uit cijfers van onderzoeksbureau IG&H blijkt dat oversluiten vooral in het laatste kwartaal van 2018 populair was. In die periode steeg de hypotheekomzet met 36 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2017.

Aantal hypotheken gedaald

In 2018 daalde het aantal verstrekte hypotheken met 2,1 procent. Dankzij oversluiters groeide de hypotheekmarkt toch. In het laatste kwartaal bestond maar liefst 30 procent van de hypotheekmarkt uit oversluiters.

Waarom oversluiten?

In verschillende gevallen is oversluiten verstandig. Loopt je hypotheek al wat langer? Of is je rente hoog? Kom dan eens langs bij Freek. Omdat de rentestand nog steeds erg laag is, kun je je hypotheek vaak goedkoper maken door hem over te sluiten. Freek bekijkt graag of jij hier ook van kan profiteren!

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 19 april 2019

Situatie

  • Oversluiten

Jouw hypotheek oversluiten?

Stel je vragen online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Wat kost hypotheek oversluiten?

Is jouw hypotheekrente hoger dan de huidige rente? Dan kan het oversluiten van je hypotheek interessant zijn. Freek legt het je uit.

Je hypotheek dit jaar nog oversluiten kan je een paar honderd euro opleveren

Als je je hypotheek dit jaar nog oversluit, profiteer je nog van de hogere hypotheekrenteaftrek. Freek legt je uit hoe dat zit!

Wat is de verwachte renteontwikkeling voor 2021 en daarna?

Is oversluiten ook in 2021 nog interessant? Freek vertelt wat we kunnen verwachten met de renteontwikkeling in de tweede helft van 2021.