Hypotheek verhogen voor verbouwing

Ken je dat? Je wil graag groter wonen, maar door het beperkte woningaanbod komt er niet zo snel een geschikt huis voorbij. Huiseigenaren kiezen daarom steeds vaker voor het verbouwen van hun huidige woning. Hiervoor sluiten mensen regelmatig een tweede hypotheek af. Maar hoe werkt dat? Freek vertelt je meer!

Afsluiten van een tweede hypotheek

Wil je gaan verbouwen en heb je niet genoeg eigen geld? Dan is het mogelijk om een tweede hypotheek af te sluiten bij de bank waar je eerste hypotheek loopt. Het is belangrijk om de verhouding tussen de hoogte van je hypotheek en de waarde van je woning in de gaten te houden. De bank loopt dan namelijk meer risico. In dat geval kan de bank een hogere opslag op de hypotheekrente rekenen. Je betaalt dan meer rente over de hypotheek.

Hypotheek oversluiten

Per bank verschilt in welke risicoklasse je wordt ingedeeld en welke opslagen daarbij horen. Daarom kan het interessant zijn om je hypotheek over te sluiten naar een andere geldverstrekker. De extra hypotheek moet minimaal annuïtair worden afgelost. Anders is de rente hierover niet fiscaal aftrekbaar.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 8 juni 2018

Situatie

  • Verbouwen

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Verbouwen door je hypotheek te verhogen

Denk je erover je hypotheek te verhogen om te verbouwen? Freek legt stap voor stap uit hoe dat werkt.

Maandlasten bouwdepot berekenen: zo doe je dat

Financier de verbouwing van je huis met een bouwdepot. Weten hoe dat werkt en hoe je de maandlasten van zo’n bouwdepot kunt berekenen? We leggen het uit.

Geld lenen om te verbouwen: de voor- en nadelen

Om een verbouwing te realiseren heb je onder andere twee opties: flink doorsparen of geld lenen om te verbouwen. Freek zet de voor- én nadelen op een rij.