Hypotheek verhogen voor verbouwing

Ken je dat? Je wil graag groter wonen, maar door het beperkte woningaanbod komt er niet zo snel een geschikt huis voorbij. Huiseigenaren kiezen daarom steeds vaker voor het verbouwen van hun huidige woning. Hiervoor sluiten mensen regelmatig een tweede hypotheek af. Maar hoe werkt dat? Freek vertelt je meer!

Afsluiten van een tweede hypotheek

Wil je gaan verbouwen en heb je niet genoeg eigen geld? Dan is het mogelijk om een tweede hypotheek af te sluiten bij de bank waar je eerste hypotheek loopt. Het is belangrijk om de verhouding tussen de hoogte van je hypotheek en de waarde van je woning in de gaten te houden. De bank loopt dan namelijk meer risico. In dat geval kan de bank een hogere opslag op de hypotheekrente rekenen. Je betaalt dan meer rente over de hypotheek.

Hypotheek oversluiten

Per bank verschilt in welke risicoklasse je wordt ingedeeld en welke opslagen daarbij horen. Daarom kan het interessant zijn om je hypotheek over te sluiten naar een andere geldverstrekker. De extra hypotheek moet minimaal annuïtair worden afgelost. Anders is de rente hierover niet fiscaal aftrekbaar.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 8 juni 2018

Situatie

  • Verbouwen

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Tweede hypotheek verbouwing

Overweeg je een tweede hypotheek af te sluiten voor je verbouwing? Freek beantwoordt de 3 meest gestelde vragen over tweede hypotheek verbouwing.

Korting op je hypotheek met een energiezuinig huis

Rentekorting op je hypotheek krijgen wanneer je een duurzame woning koopt of je jouw huis duurzamer maakt. Freek vertelt er meer over!

Overwaarde voor verbouwing

De overwaarde van je huis kan je gebruiken voor een verbouwing. Freek vertelt hoe je dat doet door drie brandende vragen te beantwoorden.