Hypotheek voor 60-plussers: nooit te oud om te verhuizen

Veel 60-plussers willen op een gegeven moment kleiner gaan wonen. Ze doen dit echter vaak niet  omdat ze denken dat ze ‘toch niet meer aan een hypotheek komen’. Niets is minder waar!

Geen leeftijdsgrens

Freek zorgt voor je hypotheek, ook tijdens je pensioen. Want ook dan kun je prima een hypotheek afsluiten: aan een hypotheek zit namelijk geen maximumleeftijd. Wel veranderen er op latere leeftijd een aantal dingen in je financiële situatie die effect hebben op je hypotheek.

Wel minder lenen

Bij veel mensen daalt het inkomen vanaf het moment dat ze met pensioen gaan. Hierdoor kun je minder lenen. Ook hanteren sommige banken een plafond: je mag vanaf een bepaalde leeftijd niet meer lenen dan bijvoorbeeld 85% van de waarde van je nieuwe woning.

Lager belastingtarief

Wie de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt, krijgt te maken met een lager belastingtarief. Dat is op zich gunstig natuurlijk, maar dat betekent ook dat je hypotheekrenteaftrek lager is.

Ontdek jouw mogelijkheden

Er blijven hele goede mogelijkheden over om kleiner te gaan wonen, ook als je 60-plus bent. Kan jouw huidige hypotheek meeverhuizen? Ben je verplicht een levensverzekering af te sluiten? Op deze vragen geeft Freek duidelijk antwoord. Kom langs en ontdek wat er voor jou mogelijk is.

Hypotheek voor 60-plussers

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 8 juni 2017

Situatie

  • Met pensioen

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

De adviseurs van Freek staan voor je klaar! Stel je vraag online of maak een afspraak bij een vestiging bij jou in de buurt.

Geld uit stenen halen: zo werkt ’t

Woningeigenaren met een huis met overwaarde kunnen met een hypotheek deze overwaarde opnemen zonder het huis te verkopen. Hoe werkt geld uit stenen halen?

Tot welke leeftijd kan ik een hypotheek afsluiten?

Te oud zijn voor een hypotheek, kan dat? Het is bij Freek Hypotheek een veelgehoorde vraag en onterecht een zorg die leeft onder ouderen. In dit artikel geven we het antwoord op de vraag: tot welke leeftijd kan ik een hypotheek afsluiten? Er is geen maximumleeftijd voor het afsluiten van een hypotheek. Wel spelen er […]

Een hypotheek op latere leeftijd: het kan!

Willie (79) en Joke (78) zochten na 52 jaar in hun ruime woning een kleiner, gelijkvloers appartement waar ze nog jarenlang kunnen wonen. Een spannende stap, want kon het echtpaar op hun leeftijd nog wel een hypotheek krijgen? Dankzij de hulp van Freek Hypotheek durfden ze de stap te maken en zijn de financiële zaken […]