Hypotheek voor flexwerker mogelijk

Flexwerkers blijven langer bij hun ouders wonen. Dit doen ze omdat ze denken zonder vast contract geen hypotheek te kunnen krijgen. Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction in opdracht van BLG Wonen onder flexwerkers in Nederland.

Geen kans op hypotheek voor flexwerker?

Van de flexwerkers die nog bij de ouders wonen oriënteert 70% zich zelfs niet eens op het kopen van een huis. Ze wachten hiermee tot ze een vast contract hebben. 61% van de flexwerkers verwacht bij voorbaat dat er te weinig hypotheekmogelijkheden zijn.

Perspectiefverklaring en intentieverklaring vergroten kans op hypotheek

Van de flexwerkers weet 46% niet wat een perspectiefverklaring is. En 24% van hen weet niet wat een intentieverklaring is. In de perspectiefverklaring staat informatie over het toekomstige inkomen dat de flexwerker naar verwachting kan verdienen. Deze verklaring is gebaseerd op een analyse van de arbeidsmarktpositie van de flexkracht die een hypotheek wil hebben.

In de intentieverklaring geeft de werkgever aan dat bij gelijkblijvend functioneren en als de bedrijfsomstandigheden het toelaten, het tijdelijk contract omgezet gaat worden naar een contract voor onbepaalde tijd. Door deze verklaring gaat de hypotheekverstrekker vanuit dat het inkomen blijvend is voor de toekomst.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 8 mei 2017

Situatie

  • Geen vast contract / zzp-er

Ben je flexwerker en wil je een huis kopen?

Freek laat je zien wat jouw mogelijkheden zijn voor een hypotheek zonder vast contract. Stel je vraag online of maak een afspraak bij een vestiging bij jou in de buurt.

Hypotheek krijgen steeds makkelijker voor ondernemers

Ben je langer dan twaalf maanden actief als ondernemer? Dan kun je met de nieuwe Inkomensverklaring Ondernemer van de NHG (Nationale Hypotheek Garantie) een stuk makkelijker een hypotheek met NHG krijgen. Waar je voorheen minimaal drie jaar actief moest zijn als ondernemer, is dit nu ingekort tot minimaal één jaar.

“Door Freek konden we toch ons droomhuis kopen”

Het kopen van een huis is voor een freelancer of voor iemand met een tijdelijk contract niet altijd even makkelijk. Dat geldt ook voor Michiel en Eva uit Eindhoven. Met de hulp van Freek konden zij toch hun droomhuis kopen.

Zzp’ers kiezen voor hypotheek met NHG

Goed nieuws voor zelfstandig ondernemers! Ruim duizend zzp’ers hebben namelijk al gebruikgemaakt van de mogelijkheid om met een inkomensverklaring een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) te kunnen afsluiten.