Hypotheek voor mensen met een hoge huur (en een niet zo hoog salaris)

Goed nieuws voor duurhuurders: er zijn nieuwe mogelijkheden voor een hypotheek voor mensen met een hoge huur. Lees snel verder om te ontdekken of dit ook voor jou geldt!

Huurders met hoge huurlasten opgelet! Op initiatief van Aegon, BLG Wonen, Florius, ING, Vereniging Eigen Huis en NHG is de pilot ‘Duurhuur’ gestart. Met als doel: ‘duurhuurders’ de mogelijkheid te bieden een eigen huis te kopen – uiteraard met een verantwoorde hypotheek.

Van duurhuurder naar woningeigenaar

Veel duurhuurders betalen elke maand veel huur, maar komen vanwege hun inkomen niet in aanmerking voor een hypotheek. Vaak onterecht, vinden de initiatiefnemers van Duurhuur. Want als je al langere tijd een flink huurbedrag kunt ophoesten, heb je bewezen dat je die woonlasten kunt dragen. Met deze pilot willen ze bekijken of een maatwerk hypotheek voor mensen met een hoge huur toch tot de mogelijkheden behoort.

De voorwaarden

Om mee te kunnen doen aan de pilot, geldt een aantal voorwaarden. Zo moet je bijvoorbeeld kunnen aantonen dat je al minstens drie jaar een hoge huur betaalt, zonder dat je hiervoor je spaargeld hebt moeten aanspreken of schulden hebt gemaakt. Uiteraard is het ook belangrijk dat je een stabiel inkomen hebt en geen betalingsachterstanden hebt. Ten slotte wordt bekeken welke kosten je straks kwijt bent aan je eigen woning en of de bank een hypotheek voor jou verantwoord vindt. Staan alle lichten op groen? Dan kun je een maatwerk hypotheekvoorstel aanvragen. Dus ook als je zzp’er of flexwerker bent!

Hypotheek voor mensen met hoge huur

De pilot duurt maximaal twee jaar, of tot er duizend hypotheken aan duurhuurders zijn versterkt. Een mooie manier om te kijken of dit ook voor de lange termijn een oplossing kan zijn. Ben jij een duurhuurder en wil je weten of jij ook in aanmerking komt voor een hypotheek? Dan kun je vanaf eind maart bij ons terecht voor advies en een aanvraag.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 8 april 2022

Situatie

  • Algemeen

Vragen over jouw (toekomstige) hypotheek?

De hypotheekadviseurs van Freek staan voor je klaar! Bel jouw lokale adviseur, stel je vraag online of plan direct een afspraak in.

Het huis van Mark en Victoria is van het gas af

Mark en Victoria hebben hun huis zó verbouwd en verduurzaamd dat ze helemaal van het gas af zijn. Hoe ze dat hebben gedaan en wat het oplevert? Lees het interview.

Mayke en Job bouwen zelf een duurzaam droomhuis

Starters Mayke en Job werden ingeloot voor een eigen kavel en bouwen nu zelf een nul-op-de-meterwoning. Hoe de hypotheek geregeld is? Lees het interview.

Lenen voor verduurzamen? Dit is er mogelijk

Denk je erover geld te lenen voor het verduurzamen van je huis? Freek legt uit wat de mogelijkheden zijn.