Hypotheekrente meenemen naar een nieuwe woning: hoe zit dat?

Heb je een hypotheek met een prettig lage rente en wil je verhuizen, dan kun je deze hypotheekrente vaak meenemen. Maar hoe werkt dat precies? En waar moet je op letten? Freek geeft raad.

Wil je de hypotheekrente van jouw hypotheek meenemen, dan bekijken we graag wat de mogelijkheden in jouw situatie zijn. Laten we beginnen bij jouw huidige hypotheekrente: is die gunstig en staat-ie nog voor een wat langere periode vast? Dan is het slim om te kijken of je deze kunt meeverhuizen, dit kan je veel geld opleveren. Of je je hypotheekrente kunt meenemen, is afhankelijk van je hypotheekverstrekker: in de hypotheekvoorwaarden staat of je jouw hypotheekrente mag meenemen.

Meenemen hypotheekrente: zo werkt het

Is er groen licht? Dan kun je door naar stap twee. Samen met jou brengen we in kaart hoe het nieuwe risico voor de hypotheekverstrekker eruit komt te zien: met of zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en eventueel een andere opslag of afslag. Met andere woorden: kost een nieuwe hypotheek jou hierdoor meer of minder geld?

Wil je dezelfde voorwaarden aanhouden?

Samen met jou bekijken we ook of je nog blij bent met de voorwaarden van de hypotheekverstrekker. Want misschien vond je het bij het afsluiten van je hypotheek niet nodig om onbeperkt te kunnen aflossen, en nu juist wel. Wil je dit aanpassen, dan is het zinvol een andere hypotheek met een wat hogere rente voor lief te nemen. Freek rekent dit met plezier voor je uit.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 9 september 2022

Situatie

Vragen over hypotheekrente meenemen?

De hypotheekadviseurs van Freek staan voor je klaar! Bel jouw lokale adviseur, stel je vraag online of plan direct een afspraak in.