‘In 2019 nog steeds een lage hypotheekrente’

Het lijkt erop dat de hypotheekrente in 2019 laag blijft. Naar verwachting zal de rente dit jaar nauwelijks stijgen, schrijft RTL Z.

Het gaat om de kortlopende hypotheekrente (tot tien jaar vast). De verwachting is dat de rente nog een jaar stabiel blijft. Voor de lange hypotheekrente (met een looptijd van minimaal tien jaar) wordt een stijging in de tweede helft van 2019 verwacht. Dit gebeurt overigens alleen als de economie aantrekt. Als de economische groei afzwakt, blijft ook de langere rente stabiel.

Als we De Nederlandsche Bank (DNB) moeten geloven, groeit de economie dit jaar minder hard dan in 2018. DNB gaat voor 2018 uit van het bruto binnenlands product van 2,5 procent, maar de prognoses voor de komende twee jaar zijn inmiddels verlaagd naar 1,7 procent. Ook het Centraal Planbureau (CPB) gaat uit van een lagere groei. In 2018 gaat het CPB uit van een economische groei van 2,6 procent; in 2019 gaat ze uit van een groei van 2,2 procent.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 11 januari 2019

Situatie

Wil je graag persoonlijk advies?

Door de lage rente zetten veel mensen deze veelal voor 20 of 30 jaar vast. Toch blijft ieder advies maatwerk. Wil je een hypotheek afsluiten en gebruikmaken van de lage rente? Maak dan online een afspraak bij een vestiging bij jou in de buurt.