Je huidige hypotheek oversluiten of aanpassen?

De hypotheekrente is recent licht gestegen en het aantal huizen dat verkocht wordt, is vergelijkbaar met vorig jaar. De huidige tijd zet mensen echter wel aan het denken. Bijvoorbeeld over het oversluiten van hun hypotheek. Om op die manier lagere maandlasten én meer grip op de eigen situatie te hebben. De rente is immers nog steeds erg laag. Nu oversluiten, betekent kiezen voor zekerheid in onzekere tijden.

Als het oversluiten van je hypotheek een aantrekkelijke optie lijkt, raden we je aan niet te lang te wachten met het vragen van advies. Want als je door de gevolgen van de crisis te maken krijgt met een financiële tegenslag, dan is oversluiten misschien niet meer mogelijk. Aanpassen van je hypotheek bij de huidige geldverstrekker waarschijnlijk nog wel. Maar hoe pak je dat nu het beste aan? Wat is wijsheid?

Wijsheid in huis

Freek Hypotheek heeft die wijsheid in huis en geeft je graag advies. Maar voor je een afspraak maakt, is het handig om te weten hoe oversluiten in z’n werk gaat. En waar je op dit moment rekening mee moet houden.

Hoe gaat oversluiten in z’n werk?

Met oversluiten breek je een lopend rentecontract open. De geldverstrekker berekent of hij recht heeft op vergoeding van afkoopkosten (de zogenaamde ‘boete’). Oversluiten kan zowel bij je huidige geldverstrekker als bij een andere partij. De juiste volgorde is dat Freek Hypotheek eerst de mogelijkheden verkent bij de huidige verstrekker en die vergelijkt met het oversluiten bij een of meerdere andere aanbieders. Zo onderbouwt Freek Hypotheek welke optie voor jou de beste is en wat voor kosten ermee gemoeid zijn. En uiteraard: wij regelen de beste optie voor jou!

Wil je een afspraak maken waar je wijzer van wordt? Bel Freek Hypotheek!

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 14 mei 2020

Situatie

Wil je graag persoonlijke advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.