Langlopende hypotheekrente: huizenkopers gaan voor zekerheid

Steeds vaker kiezen mensen die een huis kopen voor een lange rentevaste periode voor de hypotheek. Als je kiest voor een periode van 5 of 10 jaar, moet je relatief snel kiezen voor een nieuwe rentevaste periode. Je hebt vooraf geen zekerheid hoe de hypotheekrente zich ontwikkelt. Hoe langer de periode die je kiest, hoe meer zekerheid je hebt over jouw maandlasten tijdens de looptijd van jouw hypotheek. Een rente die voor lange tijd vast staat, geeft dus meer zekerheid en stabiliteit.

Waarom kiezen mensen voor een langlopende hypotheekrente?

De rentes in Nederland zijn nu al een paar jaar erg laag. Als je verwacht dat de rentes weer gaan stijgen, kun je ervoor kiezen om de rente nu lang vast te leggen, meestal voor 30 jaar. Je profiteert dan dus voor 30 jaar van de huidige lage rente.

Is een lange rentevaste periode altijd verstandig?

Maar het kan natuurlijk ook gebeuren dat de rente nog lager wordt in die periode. Dat blijft de afweging waar elke huizenkoper mee te maken krijgt. Een onafhankelijk hypotheekadviseur kan je helpen bij het maken van de keuze die het beste bij jou past. Neem daarom contact op met Freek! Samen komen we tot de beste oplossing voor jouw hypotheek!

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 11 april 2017

Situatie

  • Algemeen

Wil je graag persoonlijk advies over je hypotheek?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij een vestiging bij jou in de buurt.

Prinsjesdag 2022: 6 highlights voor iedereen die een huis heeft of er een wil kopen

Prinsjesdag 2022. In deze blog delen we 6 highlights voor iedereen die een huis heeft of er een wil kopen.

(Wat) moet je overbieden?

Wat is slim om te doen? Nu overbieden? En zo ja: wat moet je overbieden? Freek vertelt je graag hoeveel je maximaal kunt lenen en geeft tips.

De ECB verhoogde de rente. Wat betekent dat voor jouw hypotheek?

De ECB verhoogde op de rente met 0,5 procentpunt. Dit besluit vertaalt zich in stijgende hypotheekrente. Wat betekent dat voor jouw hypotheek?