Maak je huis energiezuinig

Wil jij je steentje bijdragen aan het klimaat door energiezuinig te wonen, maar denk je dat niet te kunnen betalen? Goed nieuws: als je energiebesparende maatregelen neemt in je woning, zoals het aanschaffen van een HR-ketel, zonnepanelen of vloerisolatie, kun je tot 10% meer lenen. Hoe dat precies werkt? Freek legt het uit!

Sinds dit jaar kunnen huizenkopers maar 100% van de woningwaarde lenen. Als je een huis van € 250.000 koopt, kun je maximaal een hypotheek van € 250.000 krijgen. Voorheen kon je meer lenen, bijvoorbeeld voor een verbouwing, maar dat kan niet meer. Als je je woning nu wilt verbouwen, moet je eigen geld inleggen. Ténzij je verbouwing in het teken van energiezuinige maatregelen staat. Dan kun je wel extra geld lenen.

Dat kan op verschillende manieren:

Hogere hypotheek
Huizenkopers mogen 106% van de woningwaarde lenen, mits ze het extra geleende bedrag gebruiken voor een energiebesparende verbouwing.

Verduurzamen met eigen geld
Heb je veel spaargeld? Nu de spaarrente lager dan 1% is, kan het ook voordelig zijn om eigen spaargeld te gebruiken voor energiezuinige maatregelen.

Energiebespaarlening
Je kan een energiebespaarlening krijgen voor de verbeteringen aan jouw woning.

Lening van GreenLoans
Speciaal voor huiseigenaren die hun woning willen verduurzamen.

Duurzaamheidslening
Hiermee leen je geld bij je eigen gemeente.

Inkomenseis ook belangrijk

Je maximale hypotheek is niet alleen afhankelijk van de waarde van het huis en energiebesparende maatregelen, maar ook van je inkomen. Je moet genoeg verdienen om meer te kunnen lenen. Voordeel is wel dat er € 9.000 van je energiebesparende verbouwing niet wordt meegerekend bij het berekenen van je hypotheek, omdat een energiezuiniger huis ook voor een lagere energierekening zorgt. Maar let wel op: een hogere hypotheek betekent natuurlijk ook hogere maandlasten.

Advies op maat

Wil jij je huis verduurzamen en ben je benieuwd welke lening het best bij jou past? Freek Hypotheek geeft advies op maat!

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 19 november 2018

Situatie

  • Algemeen , Verbouwen

Wil je graag persoonlijk advies over energiezuinige maatregelen?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Het huis van Mark en Victoria is van het gas af

Mark en Victoria hebben hun huis zó verbouwd en verduurzaamd dat ze helemaal van het gas af zijn. Hoe ze dat hebben gedaan en wat het oplevert? Lees het interview.

Mayke en Job bouwen zelf een duurzaam droomhuis

Starters Mayke en Job werden ingeloot voor een eigen kavel en bouwen nu zelf een nul-op-de-meterwoning. Hoe de hypotheek geregeld is? Lees het interview.

Lenen voor verduurzamen? Dit is er mogelijk

Denk je erover geld te lenen voor het verduurzamen van je huis? Freek legt uit wat de mogelijkheden zijn.