Maak je huis energiezuinig

Wil jij je steentje bijdragen aan het klimaat door energiezuinig te wonen, maar denk je dat niet te kunnen betalen? Goed nieuws: als je energiebesparende maatregelen neemt in je woning, zoals het aanschaffen van een HR-ketel, zonnepanelen of vloerisolatie, kun je tot 10% meer lenen. Hoe dat precies werkt? Freek legt het uit!

Sinds dit jaar kunnen huizenkopers maar 100% van de woningwaarde lenen. Als je een huis van € 250.000 koopt, kun je maximaal een hypotheek van € 250.000 krijgen. Voorheen kon je meer lenen, bijvoorbeeld voor een verbouwing, maar dat kan niet meer. Als je je woning nu wilt verbouwen, moet je eigen geld inleggen. Ténzij je verbouwing in het teken van energiezuinige maatregelen staat. Dan kun je wel extra geld lenen.

Dat kan op verschillende manieren:

Hogere hypotheek
Huizenkopers mogen 106% van de woningwaarde lenen, mits ze het extra geleende bedrag gebruiken voor een energiebesparende verbouwing.

Verduurzamen met eigen geld
Heb je veel spaargeld? Nu de spaarrente lager dan 1% is, kan het ook voordelig zijn om eigen spaargeld te gebruiken voor energiezuinige maatregelen.

Energiebespaarlening
Je kan een energiebespaarlening krijgen voor de verbeteringen aan jouw woning.

Lening van GreenLoans
Speciaal voor huiseigenaren die hun woning willen verduurzamen.

Duurzaamheidslening
Hiermee leen je geld bij je eigen gemeente.

Inkomenseis ook belangrijk

Je maximale hypotheek is niet alleen afhankelijk van de waarde van het huis en energiebesparende maatregelen, maar ook van je inkomen. Je moet genoeg verdienen om meer te kunnen lenen. Voordeel is wel dat er € 9.000 van je energiebesparende verbouwing niet wordt meegerekend bij het berekenen van je hypotheek, omdat een energiezuiniger huis ook voor een lagere energierekening zorgt. Maar let wel op: een hogere hypotheek betekent natuurlijk ook hogere maandlasten.

Advies op maat

Wil jij je huis verduurzamen en ben je benieuwd welke lening het best bij jou past? Freek Hypotheek geeft advies op maat!

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 19 november 2018

Situatie

  • Algemeen , Verbouwen

Wil je graag persoonlijk advies over energiezuinige maatregelen?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Prinsjesdag 2022: 6 highlights voor iedereen die een huis heeft of er een wil kopen

Prinsjesdag 2022. In deze blog delen we 6 highlights voor iedereen die een huis heeft of er een wil kopen.

(Wat) moet je overbieden?

Wat is slim om te doen? Nu overbieden? En zo ja: wat moet je overbieden? Freek vertelt je graag hoeveel je maximaal kunt lenen en geeft tips.

De ECB verhoogde de rente. Wat betekent dat voor jouw hypotheek?

De ECB verhoogde op de rente met 0,5 procentpunt. Dit besluit vertaalt zich in stijgende hypotheekrente. Wat betekent dat voor jouw hypotheek?