Minder hypotheken afgesloten door starters

Het aantal starters dat een hypotheek heeft afgesloten, is flink afgenomen. Het afgelopen kwartaal werden 33.000 hypotheekaanvragen gedaan. Dat is ruim 9 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar, blijkt uit cijfers van Hypotheken Data Netwerk (HDN).

Stijgende huizenprijzen

Mogelijk zijn de stijgende huizenprijzen de reden voor het dalende aantal hypotheekaanvragen door starters, schrijft HDN. Ook steeds meer eigen geld moeten inleggen, zou een reden kunnen zijn dat minder starters een hypotheekaanvraag deden.

Hypotheek oversluiten populair

Het totale aantal hypotheekaanvragen in het tweede kwartaal van 2018 steeg wel. Toen werden er bijna 98.000 hypotheekaanvragen gedaan. Meer dan de helft van deze aanvragen komt voor rekening van mensen die doorstromen en mensen die hun hypotheek oversluiten. Door het beperkte woningaanbod is verhuizen niet altijd mogelijk. Daarom is oversluiten voor veel mensen interessant.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 20 juli 2018

Situatie

  • Eerste woning , Huren of kopen

Afsluiten of oversluiten?

Wil je jouw eerste hypotheek afsluiten? Of wil je profiteren van de lage rente en wil je je hypotheek oversluiten? Dan ben je bij Freek Hypotheek aan het juiste adres. We bespreken graag jouw mogelijkheden.

Kun je als starter beter huren of kopen?

Kun je als starter beter een huis huren of kopen? Freek maakt het je gemakkelijk en zet de voordelen en nadelen op een rij.

Wel of geen hypotheekadviseur inschakelen?

Wat kost een onafhankelijke hypotheekadviseur? En schakel je als starter wel of geen hypotheekadviseur in bij het kopen van je eerste huis?

Wel of geen kosten koper voor starters?

Ga je als starter een huis kopen? Freek legt uit wat de kosten koper voor starters zijn en hoe het precies met de afgeschafte overdrachtsbelasting zit.