Minder hypotheken afgesloten door starters

Het aantal starters dat een hypotheek heeft afgesloten, is flink afgenomen. Het afgelopen kwartaal werden 33.000 hypotheekaanvragen gedaan. Dat is ruim 9 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar, blijkt uit cijfers van Hypotheken Data Netwerk (HDN).

Stijgende huizenprijzen

Mogelijk zijn de stijgende huizenprijzen de reden voor het dalende aantal hypotheekaanvragen door starters, schrijft HDN. Ook steeds meer eigen geld moeten inleggen, zou een reden kunnen zijn dat minder starters een hypotheekaanvraag deden.

Hypotheek oversluiten populair

Het totale aantal hypotheekaanvragen in het tweede kwartaal van 2018 steeg wel. Toen werden er bijna 98.000 hypotheekaanvragen gedaan. Meer dan de helft van deze aanvragen komt voor rekening van mensen die doorstromen en mensen die hun hypotheek oversluiten. Door het beperkte woningaanbod is verhuizen niet altijd mogelijk. Daarom is oversluiten voor veel mensen interessant.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 20 juli 2018

Situatie

  • Eerste woning , Huren of kopen

Afsluiten of oversluiten?

Wil je jouw eerste hypotheek afsluiten? Of wil je profiteren van de lage rente en wil je je hypotheek oversluiten? Dan ben je bij Freek Hypotheek aan het juiste adres. We bespreken graag jouw mogelijkheden.

5 Tips voor het bezichtigen van een huis

Tweemaal per jaar organiseert de NVM een Open Huizen dag. Je kunt dan een groot aantal huizen bezichtigen zonder afspraak. Dit is hét moment om te oriënteren op de huizenmarkt. Maar waar let je dan op? Hoe gebruik je deze dag optimaal? Wij hebben de beste tips voor je verzameld.

Een aflossingsvrije hypotheek voor starters: handig of niet?

We vertellen je waarom het voor starters interessant kan zijn om een deel van je hypotheek aflossingsvrij te maken.

Kun je als starter beter huren of kopen?

Kun je als starter beter huren of kopen? Freek vertelt je de voor- en nadelen van beide opties. Klik snel verder.