Nieuw pensioenakkoord: wat betekent dit voor mijn hypotheek?

Het nieuwe pensioenakkoord gaat vandaag (1 juli 2023) in werking en past beter bij de huidige tijd. Zo gaat je pensioen eerder omhoog als het economisch goed gaat, en eerder naar beneden als het economisch slechter gaat. Ook zijn er betere afspraken over eerder stoppen met werken als je zwaar werk hebt. Maar wat betekent het nieuwe pensioenakkoord voor je hypotheek? Lees het in dit artikel.   

Jonger dan 55? Nog geen zorgen

Vanaf 2027 moeten pensioenuitvoerders hun pensioenen opnieuw hebben ingericht. De komende jaren zullen zij de wijzigingen doorvoeren. Pas daarna worden de gevolgen voor jouw pensioen helemaal duidelijk. Als het zover is, is het slim om een afspraak te maken met een hypotheekadviseur. De adviseurs van Freek kunnen je dan vertellen in welke mate je nieuwe pensioen invloed heeft op je bestaande hypotheek, verbouwing of verhuizing.

Tip: sluit het serviceabonnement af bij Freek. Dan krijg je tweejaarlijks een servicegesprek waarin jouw adviseur je bijpraat over jouw financiële situatie. Vraag naar het abonnement bij jouw Freek adviseur.

55 jaar en verhuis- of verbouwplannen? Kom langs

Vanaf je 57ste speelt je pensioen mee in je hypotheekaanvraag. Als je plannen hebt om te verhuizen of te verbouwen, kan het verstandig zijn om die plannen naar voren te halen. Je pensioen speelt dan nog geen rol en dat biedt je waarschijnlijk meer mogelijkheden. Dit geldt zowel bij het huidige als het nieuwe pensioenstelsel. Dus heb je verhuis- of verbouwplannen en ben je nog geen 57? Kom langs voor een vrijblijvend adviesgesprek.

57 jaar of ouder? Maak een afspraak als wilt verhuizen of verbouwen

Vanaf nu speelt je pensioen mee in je hypotheekaanvraag. In het huidige pensioenstelsel is dat al zo en dit verandert niet in het nieuwe stelsel. Vaak wordt gedacht dat als we ouder worden, een hypotheek krijgen niet meer kan. Onterecht, want ook op latere leeftijd zijn er vaak vele mogelijkheden. Wil je verhuizen of je huidige woning verbouwen? Neem gerust contact op met Freek bij jou in de buurt. De kosten van het eerste gesprek nemen wij voor onze rekening.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 1 juli 2023

Situatie

  • Algemeen

Persoonlijk advies van Freek?

Bij Freek Hypotheek maken we hypotheekzaken voor onze klanten graag zo gemakkelijk mogelijk. Goed financieel advies vraagt om persoonlijk advies. Dat geven we graag.

Wel of niet bezwaar maken tegen de WOZ-waarde?

Jaarlijks maken veel huiseigenaren bezwaar tegen de hoogte van hun WOZ-waarde. Maar let op: een hoge WOZ-waarde kan ook een financieel voordeel opleveren.

Het huis van Mark en Victoria is van het gas af

Mark en Victoria hebben hun huis zó verbouwd en verduurzaamd dat ze helemaal van het gas af zijn. Hoe ze dat hebben gedaan en wat het oplevert? Lees het interview.

Mayke en Job bouwen zelf een duurzaam droomhuis

Starters Mayke en Job werden ingeloot voor een eigen kavel en bouwen nu zelf een nul-op-de-meterwoning. Hoe de hypotheek geregeld is? Lees het interview.