Nieuw pensioenakkoord: wat betekent dit voor mijn hypotheek?

Het nieuwe pensioenakkoord gaat vandaag (1 juli 2023) in werking en past beter bij de huidige tijd. Zo gaat je pensioen eerder omhoog als het economisch goed gaat, en eerder naar beneden als het economisch slechter gaat. Ook zijn er betere afspraken over eerder stoppen met werken als je zwaar werk hebt. Maar wat betekent het nieuwe pensioenakkoord voor je hypotheek? Lees het in dit artikel.   

Jonger dan 55? Nog geen zorgen

Vanaf 2027 moeten pensioenuitvoerders hun pensioenen opnieuw hebben ingericht. De komende jaren zullen zij de wijzigingen doorvoeren. Pas daarna worden de gevolgen voor jouw pensioen helemaal duidelijk. Als het zover is, is het slim om een afspraak te maken met een hypotheekadviseur. De adviseurs van Freek kunnen je dan vertellen in welke mate je nieuwe pensioen invloed heeft op je bestaande hypotheek, verbouwing of verhuizing.

Tip: sluit het serviceabonnement af bij Freek. Dan krijg je tweejaarlijks een servicegesprek waarin jouw adviseur je bijpraat over jouw financiële situatie. Vraag naar het abonnement bij jouw Freek adviseur.

55 jaar en verhuis- of verbouwplannen? Kom langs

Vanaf je 57ste speelt je pensioen mee in je hypotheekaanvraag. Als je plannen hebt om te verhuizen of te verbouwen, kan het verstandig zijn om die plannen naar voren te halen. Je pensioen speelt dan nog geen rol en dat biedt je waarschijnlijk meer mogelijkheden. Dit geldt zowel bij het huidige als het nieuwe pensioenstelsel. Dus heb je verhuis- of verbouwplannen en ben je nog geen 57? Kom langs voor een vrijblijvend adviesgesprek.

57 jaar of ouder? Maak een afspraak als wilt verhuizen of verbouwen

Vanaf nu speelt je pensioen mee in je hypotheekaanvraag. In het huidige pensioenstelsel is dat al zo en dit verandert niet in het nieuwe stelsel. Vaak wordt gedacht dat als we ouder worden, een hypotheek krijgen niet meer kan. Onterecht, want ook op latere leeftijd zijn er vaak vele mogelijkheden. Wil je verhuizen of je huidige woning verbouwen? Neem gerust contact op met Freek bij jou in de buurt. De kosten van het eerste gesprek nemen wij voor onze rekening.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 1 juli 2023

Situatie

  • Algemeen

Persoonlijk advies van Freek?

Bij Freek Hypotheek maken we hypotheekzaken voor onze klanten graag zo gemakkelijk mogelijk. Goed financieel advies vraagt om persoonlijk advies. Dat geven we graag.

Een rente van 2,6%? Het kan nog!

We zagen de rentes de afgelopen tijd stijgen naar meer dan 4%. Maar weet je dat het nog steeds mogelijk is om een hypotheek af te sluiten tegen een rente van 2,6%? Lees snel verder.

Geld uit stenen halen: zo werkt ’t

Woningeigenaren met een huis met overwaarde kunnen met een hypotheek deze overwaarde opnemen zonder het huis te verkopen. Hoe werkt geld uit stenen halen?

Prinsjesdag 2022: 6 highlights voor iedereen die een huis heeft of er een wil kopen

Prinsjesdag 2022. In deze blog delen we 6 highlights voor iedereen die een huis heeft of er een wil kopen.