Nog een korte looptijd van je hypotheekrente? Denk aan oversluiten!

Heb je nog een korte looptijd van je hypotheekrente? Dan is dit het moment om te denken aan oversluiten. De hypotheekrente staat nu nog historisch laag, maar volgens experts is de kans groot dat dat binnenkort gaat veranderen. Het moment dus om nu nog te profiteren van de lage rente!

De laatste tijd daalde de rente nog wel wat, maar niet heel veel. Dat heeft vooral te maken met de opkooppprogramma’s van de Europese Centrale Bank (ECB). De ECB kocht de laatste jaren obligaties met nieuw gecreëerd geld. Hiermee wilde ze de langetermijnrente kunnen verlagen en de economie stimuleren.

Rente mogelijk weer omhoog

Onlangs maakte de ECB bekend dat het geld dat in de opkoopprogramma’s omgaat per september 2018 wordt gehalveerd. In 2019 wordt dit waarschijnlijk helemaal stopgezet, wat ervoor zorgt dat de hypotheekrente in een paar jaar zomaar een of twee procent hoger kan worden.

Op zoek naar passend advies?

Dus staat je rente nog maar een paar jaar vast? Dan is het zeker de moeite waard om jouw oversluitmogelijkheden te bekijken. Neem hieronder contact op met Freek Hypotheek voor passend advies.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 31 augustus 2018

Situatie

  • Algemeen

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Het huis van Mark en Victoria is van het gas af

Mark en Victoria hebben hun huis zó verbouwd en verduurzaamd dat ze helemaal van het gas af zijn. Hoe ze dat hebben gedaan en wat het oplevert? Lees het interview.

Mayke en Job bouwen zelf een duurzaam droomhuis

Starters Mayke en Job werden ingeloot voor een eigen kavel en bouwen nu zelf een nul-op-de-meterwoning. Hoe de hypotheek geregeld is? Lees het interview.

Lenen voor verduurzamen? Dit is er mogelijk

Denk je erover geld te lenen voor het verduurzamen van je huis? Freek legt uit wat de mogelijkheden zijn.