Per 1 april mag je je oude DSB-hypotheek boetevrij aflossen

Positief nieuws voor duizenden mensen met een DSB-hypotheek, ooit afgesloten bij de Dirk Scheringa Bank die in 2009 failliet ging. Vanaf 1 april dit jaar mag deze boetevrij afgelost worden. Dat kan met een nieuwe hypotheek, die je elders gunstiger afsluit. Freek Hypotheek nodigt je uit voor een gratis check.

De consumentenbond kwam deze mogelijkheid per toeval op het spoor. Finqus, zoals de DSB Bank tegenwoordig heet, heeft zijn klanten niet actief geïnformeerd, terwijl in de voorwaarden wel vermeld staat dat klanten na 10 jaar boetevrij mogen aflossen. Op dit moment zijn er nog zo’n 18.000 Nederlanders met zo’n hypotheek. Het voordeel kan zijn dat deze mensen nu een hypotheek tegen een gunstiger rentetarief kunnen afsluiten. En dàt bespaart geld.

Acceptatie

Wie zijn hypotheek bij een andere geldverstrekker wil afsluiten, moet wel geaccepteerd worden door de nieuwe partij. En dat zal niet in alle gevallen eenvoudig zijn. Want de DSB-bank heeft in het verleden veel te hoge hypotheken verstrekt in relatie tot het inkomen. Sommige mensen kijken daardoor tegen een hypotheek aan die hoger is dan de woningwaarde. Tegenwoordig zijn de regels echter een stuk strenger geworden. De consumentenbond verwacht dan ook dat een deel van de DSB-hypotheken niet zomaar overgenomen kan worden.

Gratis check

Als jij wilt checken of je je oude DSB-hypotheek bij een andere geldverstrekker kan afsluiten, vraag Freek Hypotheek dan om persoonlijk advies. Dat kan telefonisch of via de mail. Het eerste, uitgebreide gesprek is gratis.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 1 april 2020

Situatie

  • Algemeen

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Prinsjesdag 2022: 6 highlights voor iedereen die een huis heeft of er een wil kopen

Prinsjesdag 2022. In deze blog delen we 6 highlights voor iedereen die een huis heeft of er een wil kopen.

(Wat) moet je overbieden?

Wat is slim om te doen? Nu overbieden? En zo ja: wat moet je overbieden? Freek vertelt je graag hoeveel je maximaal kunt lenen en geeft tips.

De ECB verhoogde de rente. Wat betekent dat voor jouw hypotheek?

De ECB verhoogde op de rente met 0,5 procentpunt. Dit besluit vertaalt zich in stijgende hypotheekrente. Wat betekent dat voor jouw hypotheek?