Samenwonen? Zo voeg je twee hypotheken samen

Jullie gaan samenwonen, gefeliciteerd! Maar wat te doen als jullie allebei al een koopwoning hebben en samen een nieuwe woning willen kopen? Freek geeft advies!

Verkopen oude woningen

Wanneer jullie samen een nieuw huis kopen, moeten jullie huidige woningen te koop worden gezet. We gaan er natuurlijk van uit dat de verkoop snel gaat.

Overwaarde

Zodra jullie woningen zijn verkocht, is het goed om te kijken naar de eventuele overwaarde op de woning(en). De overwaarde is het bedrag dat je overhoudt nadat je je hypotheek hebt afgelost. Hebben jullie overwaarde? Houd er dan rekening mee dat je je overwaarde in je nieuwe woning moet investeren. Zo haal je maximaal voordeel uit je hypotheekrenteaftrek.

Restschuld

Het kan gebeuren dat één van jullie de oude woning met verlies moet verkopen. Mogelijk kun je de restschuld die je dan overhoudt, meefinancieren in de hypotheek voor jullie nieuwe woning. Neem hiervoor vooraf contact op met een van de adviseurs van Freek. Zij leggen je de fiscale spelregels uit.

Overgangsregeling

Sinds 2013 ben je verplicht om je hypotheek in 30 jaar helemaal af te lossen. Is één van jullie hypotheken van vóór 2013? Dan hebben jullie mogelijk nog recht op een overgangsregeling. Dat kan fiscaal voordelig zijn.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 13 maart 2018

Situatie

  • Samenwonen of trouwen

Wil je graag persoonlijk advies?

Freek staat voor je klaar! Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Intrekken bij partner met koophuis

Wil jij intrekken bij je partner met een koophuis en wil je direct weten wat dan verstandig is qua hypotheek? Freek adviseert je graag!

Als samengesteld gezin een huis kopen

Hebben jullie een samengesteld gezin en willen jullie samen een huis kopen? Dan zijn er bepaalde zaken waarmee je rekening moet houden.

Groter wonen? Freek regelt je hypotheek

Het is misschien al een lang gekoesterde wens: groter wonen. Dan is het goed om te weten wat financieel haalbaar is. Gelukkig heb je Freek Hypotheek.