Snel handelen op een drukke huizen- en hypotheekmarkt

Veel geldverstrekkers hebben het razend druk, waardoor je als aanvrager rekening moet houden met een langere doorlooptijd. Door daarop te anticiperen helpt Freek Hypotheek je met een uitgekiende voorbereiding, zodat jij snel(ler) kan handelen. De Freek OpZeker Hypotheek zorgt ervoor dat geen tijd verloren gaat als dat maar even te voorkomen is. Daarnaast vind je hieronder een handig lijstje met tips voor het aanleveren van de verschillende documenten.

Tijdig en goed voorbereid

Het kopen van een huis hoort een feestje te zijn. Je wilt snel kunnen toeslaan, maar ook zeker weten wat je kunt bieden. Met de Freek OpZeker Hypotheek ga je OpZeker. Samen met jou maken wij vooraf je hele dossier op orde. Zo weet jij precies wat je kan bieden als je eenmaal voor een woning gevallen bent.

Bereid jezelf vast voor door hieronder te kijken welke gegevens nodig zijn voor een hypotheekaanvraag en waar je op kunt letten. Wil je liever meteen contact met een van onze adviseurs? Maak dan een afspraak bij jou in de buurt.

Welke documenten heb je nodig?

Bij het aanvragen van een hypotheek dient een flink aantal gegevens op tafel te komen. Als je samen met je partner de aanvraag doet, dan dien je die documenten allebei aan te leveren. Freek zorgt voor een handige digitale klantmap waarin de benodigde stukken kunnen worden geüpload. Welke gegevens en stukken nodig zijn, hangt mede van jouw situatie als starter of doorstromer, in loondienst of als zelfstandige.  

Zo lever je de documenten aan

Je documentatie dient volledig en correct te zijn. Als dat niet het geval is, loop je de kans dat een document wordt afgekeurd en er onnodig extra vertraging optreedt. Sta daarom even stil bij de volgende punten.

1. Als je documenten zoals een paspoort inscant, zorg er dan voor dat ze goed leesbaar zijn.
2. Volledigheid en eenduidigheid gaat voor alles. Het ontbreken van een datum op een document kan aanleiding zijn om het niet te accepteren. Zorg er ook voor dat namen, adressen en datums zichtbaar zijn op de documenten.
3. Een printscreen of foto voldoet niet. Download altijd een pdf of maak een kwalitatief goede scan.
4. Inkomensgegevens uit loondienst mogen niet ouder zijn dan 2 maanden op moment van beoordeling door de geldverstrekker.

Hulp nodig?

Freek Hypotheek adviseert je graag over alles wat bij het afsluiten van een hypotheek komt kijken. Neem contact met ons op voor een afspraak.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 29 juni 2020

Situatie

  • Algemeen

Ook tijdig en goed voorbereid zijn?

Maak direct een afspraak bij jou in de buurt of lees meer over de Freek OpZeker Hypotheek.

Het huis van Mark en Victoria is van het gas af

Mark en Victoria hebben hun huis zó verbouwd en verduurzaamd dat ze helemaal van het gas af zijn. Hoe ze dat hebben gedaan en wat het oplevert? Lees het interview.

Mayke en Job bouwen zelf een duurzaam droomhuis

Starters Mayke en Job werden ingeloot voor een eigen kavel en bouwen nu zelf een nul-op-de-meterwoning. Hoe de hypotheek geregeld is? Lees het interview.

Lenen voor verduurzamen? Dit is er mogelijk

Denk je erover geld te lenen voor het verduurzamen van je huis? Freek legt uit wat de mogelijkheden zijn.