Starter vertrouwt op onafhankelijk hypotheekadviseur

De overgrote meerderheid van starters vertrouwt voor zijn hypotheek op een onafhankelijk hypotheekadviseur. Men wil zelf de touwtjes in handen hebben als het gaat om de oriëntatie. Bij het afsluiten van een hypotheek willen 9 van de 10 mensen hulp van een professional. Dat blijkt uit onderzoek van een grote hypotheekketen.

Ingewikkeld

Het afsluiten van een hypotheek is ingewikkeld. Dan gaat het niet zozeer om het vergelijken van hypotheekrentes, maar wel om het begrijpen van hypotheekvoorwaarden en de gevolgen ervan doorzien. Veel starters doen zelf het voorwerk. Om er zeker van te zijn dat het goed gaat, schakelen ze meestal een hypotheekadviseur in.

Kosten

De reden dat men niet altijd een hypotheekadviseur in de arm neemt, heeft onder andere te maken met de kosten. Toch betaal je als je zelf online een hypotheek afsluit óók afsluitkosten. Daarnaast is het aanbod bij een onafhankelijk adviseur veel groter. De kosten die je bespaart door zelf je hypotheek af te sluiten, worden gedurende de looptijd vrijwel helemaal tenietgedaan. Ook levert de hypotheekadviseur meestal nog duizenden euro’s extra op.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 18 juni 2018

Situatie

  • Eerste woning , Huren of kopen

Wil je graag persoonlijk advies?

Denk je erover om een woning te kopen? Kom dan eens langs bij Freek Hypotheek of stel je vraag online. Wij zoeken graag voor je uit welke hypotheek het beste bij je past.

Kun je als starter beter huren of kopen?

Kun je als starter beter een huis huren of kopen? Freek maakt het je gemakkelijk en zet de voordelen en nadelen op een rij.

Wel of geen hypotheekadviseur inschakelen?

Wat kost een onafhankelijke hypotheekadviseur? En schakel je als starter wel of geen hypotheekadviseur in bij het kopen van je eerste huis?

Wel of geen kosten koper voor starters?

Ga je als starter een huis kopen? Freek legt uit wat de kosten koper voor starters zijn en hoe het precies met de afgeschafte overdrachtsbelasting zit.