Starter vertrouwt op onafhankelijk hypotheekadviseur

De overgrote meerderheid van starters vertrouwt voor zijn hypotheek op een onafhankelijk hypotheekadviseur. Men wil zelf de touwtjes in handen hebben als het gaat om de oriëntatie. Bij het afsluiten van een hypotheek willen 9 van de 10 mensen hulp van een professional. Dat blijkt uit onderzoek van een grote hypotheekketen.

Ingewikkeld

Het afsluiten van een hypotheek is ingewikkeld. Dan gaat het niet zozeer om het vergelijken van hypotheekrentes, maar wel om het begrijpen van hypotheekvoorwaarden en de gevolgen ervan doorzien. Veel starters doen zelf het voorwerk. Om er zeker van te zijn dat het goed gaat, schakelen ze meestal een hypotheekadviseur in.

Kosten

De reden dat men niet altijd een hypotheekadviseur in de arm neemt, heeft onder andere te maken met de kosten. Toch betaal je als je zelf online een hypotheek afsluit óók afsluitkosten. Daarnaast is het aanbod bij een onafhankelijk adviseur veel groter. De kosten die je bespaart door zelf je hypotheek af te sluiten, worden gedurende de looptijd vrijwel helemaal tenietgedaan. Ook levert de hypotheekadviseur meestal nog duizenden euro’s extra op.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 18 juni 2018

Situatie

  • Eerste woning , Huren of kopen

Wil je graag persoonlijk advies?

Denk je erover om een woning te kopen? Kom dan eens langs bij Freek Hypotheek of stel je vraag online. Wij zoeken graag voor je uit welke hypotheek het beste bij je past.

5 Tips voor het bezichtigen van een huis

Tweemaal per jaar organiseert de NVM een Open Huizen dag. Je kunt dan een groot aantal huizen bezichtigen zonder afspraak. Dit is hét moment om te oriënteren op de huizenmarkt. Maar waar let je dan op? Hoe gebruik je deze dag optimaal? Wij hebben de beste tips voor je verzameld.

Wel of geen kosten koper voor starters na wijziging overdrachtsbelasting?

Dat de overdrachtsbelasting is afgeschaft voor personen onder de 35 jaar, betekent niet dat er helemaal geen kosten koper meer zijn voor starters.

Wil jij een huis kopen als starter? Dit moet je weten!

Wil jij een huis kopen als starter en direct weten hoeveel jij kunt lenen en welke hypotheek bij jou past? Freek adviseert je graag!