Starters Tim en Sophie konden sneller dan gedacht hun eerste huis kopen

Je bent jong en je wilt een huis kopen. Dat kan een uitdaging zijn als je nog geen vast contract hebt, je ouders niet kunnen bijdragen of als je nog niet voldoende spaargeld hebt. Toch is er vaak meer mogelijk dan je denkt. Ook bij Tim (25) en Sophie (23) die graag wilden samenwonen. Om te kijken wat de mogelijkheden waren stapten ze bij Freek Hypotheek binnen. Met succes: de twee starters kochten binnen een halfjaar hun eerste huis!

Tim: “We hadden echt nul verstand van huizen en het aankoopproces. Wat we wel wisten is dat we een betaalbaar huis wilden en dat we hierbij hulp nodig hadden.” Sophie vult aan: “Door de persoonlijke benadering hadden we gelijk een goed gevoel bij Freek. We zijn nog piepjong, maar ik voelde me gelijk serieus genomen. In eerste instantie wilden we weten wat onze situatie was: konden we al iets kopen of moesten we nog even verder sparen? De uitkomst van het gesprek was zo positief dat we sneller de woningmarkt op konden dan we van tevoren dachten.”

Focussen op de belangrijke dingen

De starters hadden vooraf veel vragen over het kopen van een huis. Via via kwamen ze bij Freek terecht. Sophie: “Welke hypotheekvormen zijn er? Waarom kies je ergens voor? Welke risico’s zijn er? En ook: hoe ziet het aankoopproces er überhaupt uit?” Tim haakt in: “Op de punten waar we zorgen over hadden werden we gelijk ontzorgd. In de gesprekken kwam veel informatie aan bod, maar onze adviseur bracht alles in kleine stappen en we werden niet overladen. Hij maakte het specifiek voor onze situatie, waardoor wij het gelijk begrepen. En als we vragen hadden, konden we altijd bij onze adviseur voor het antwoord terecht. Het idee dat onze zaken goed geregeld waren maakte dat wij met een fijn gevoel op zoek konden naar een huis.” Sophie: “Je weet dat je goed geadviseerd wordt, dus wij konden focussen op de dingen die er echt toe doen. Of het gevoel bij een huis goed is, bijvoorbeeld.”

Met gemak geregeld

Een huis kopen in de drukke woningmarkt bleek nog niet zo makkelijk; er waren veel kapers op de kunst. Na een halfjaar, zeven bezichtigingen en vier biedingen verder werd hun bod geaccepteerd! Sophie herinnert het telefoontje nog goed. “We waren heel blij. De tweede zin die ik zei was wel: ‘Wat nu?!’. We belden onze adviseur, die daarna gelijk aan de slag ging. Als ik nu terugkijk op het traject heb ik het als heel fijn ervaren dat we zelf zo weinig hoefden te doen. Freek heeft het ons echt gemakkelijk gemaakt.” Tim vult aan: “We stapten steeds met een goed gevoel de deur uit. Het was keer op keer een leuk gesprek, ook al ging het om complexe materie.”

De spannendste keuze ooit

Inmiddels wonen Sophie en Tim een maand met veel plezier in hun nieuwe huis. Tim: “Het is een ruim huis waar we een tijd in kunnen blijven wonen. We waren gelijk verkocht; het heeft alles waar we op hoopten. Ik weet nog dat ik tijdens de bezichtiging zei: dit moeten we hebben.” Sophie: “We konden door onze voorbereidingen snel een bod doen en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Het kopen van een huis is de spannendste keuze die we ooit gemaakt hebben; we zijn superblij met hoe het heeft uitgepakt!”

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 26 juni 2023

Situatie

  • Eerste woning

Je eerste huis kopen?

Ook starter en benieuwd wat er voor jouw situatie mogelijk is? Maak een afspraak met Freek bij jou in de buurt. Het eerste gesprek kost je niets.

Kun je als starter beter huren of kopen?

Kun je als starter beter een huis huren of kopen? Freek maakt het je gemakkelijk en zet de voordelen en nadelen op een rij.

Wel of geen hypotheekadviseur inschakelen?

Wat kost een onafhankelijke hypotheekadviseur? En schakel je als starter wel of geen hypotheekadviseur in bij het kopen van je eerste huis?

Wel of geen kosten koper voor starters?

Ga je als starter een huis kopen? Freek legt uit wat de kosten koper voor starters zijn en hoe het precies met de afgeschafte overdrachtsbelasting zit.