Starters zijn steeds ouder

Starters kopen steeds later hun eerste woning. Waar het eerst voornamelijk twintigers waren, zijn het nu vooral dertigers en veertigers. Dat blijkt uit een analyse van een bank.

Hoogopgeleide vrouwen

Het merendeel van de starters bestaat met 66 procent bovendien uit hoogopgeleide vrouwen. Ruim een kwart van hen is jonger dan 30 jaar. De overige starters – 63 procent – zijn ouder dan 30 jaar. En dat is een flinke stijging, want zes jaar geleden was dan nog 41 procent.

Koopwoning vinden lastig voor starter

Door het enorme tekort aan woningen zijn de huizenprijzen enorm gestegen. Daardoor is het voor werkenden lastig om een koopwoning te vinden. De aangescherpte leennormen maken het er voor hen niet makkelijker op. Dat zijn dan ook redenen waardoor 8,2 procent van de Nederlanders van 30 jaar nog thuis woont. Het merendeel van de thuiswoners is man; vrouwen wonen over het algemeen veel eerder op zichzelf.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 28 maart 2019

Situatie

  • Eerste woning

Ben je starter en wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

5 Tips voor het bezichtigen van een huis

Tweemaal per jaar organiseert de NVM een Open Huizen dag. Je kunt dan een groot aantal huizen bezichtigen zonder afspraak. Dit is hét moment om te oriënteren op de huizenmarkt. Maar waar let je dan op? Hoe gebruik je deze dag optimaal? Wij hebben de beste tips voor je verzameld.

Een aflossingsvrije hypotheek voor starters: handig of niet?

We vertellen je waarom het voor starters interessant kan zijn om een deel van je hypotheek aflossingsvrij te maken.

Kun je als starter beter huren of kopen?

Kun je als starter beter huren of kopen? Freek vertelt je de voor- en nadelen van beide opties. Klik snel verder.