Starters zijn steeds ouder

Starters kopen steeds later hun eerste woning. Waar het eerst voornamelijk twintigers waren, zijn het nu vooral dertigers en veertigers. Dat blijkt uit een analyse van een bank.

Hoogopgeleide vrouwen

Het merendeel van de starters bestaat met 66 procent bovendien uit hoogopgeleide vrouwen. Ruim een kwart van hen is jonger dan 30 jaar. De overige starters – 63 procent – zijn ouder dan 30 jaar. En dat is een flinke stijging, want zes jaar geleden was dan nog 41 procent.

Koopwoning vinden lastig voor starter

Door het enorme tekort aan woningen zijn de huizenprijzen enorm gestegen. Daardoor is het voor werkenden lastig om een koopwoning te vinden. De aangescherpte leennormen maken het er voor hen niet makkelijker op. Dat zijn dan ook redenen waardoor 8,2 procent van de Nederlanders van 30 jaar nog thuis woont. Het merendeel van de thuiswoners is man; vrouwen wonen over het algemeen veel eerder op zichzelf.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 28 maart 2019

Situatie

  • Eerste woning

Ben je starter en wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Kun je als starter beter huren of kopen?

Kun je als starter beter een huis huren of kopen? Freek maakt het je gemakkelijk en zet de voordelen en nadelen op een rij.

Wel of geen hypotheekadviseur inschakelen?

Wat kost een onafhankelijke hypotheekadviseur? En schakel je als starter wel of geen hypotheekadviseur in bij het kopen van je eerste huis?

Wel of geen kosten koper voor starters?

Ga je als starter een huis kopen? Freek legt uit wat de kosten koper voor starters zijn en hoe het precies met de afgeschafte overdrachtsbelasting zit.