Tot welke leeftijd kan ik een hypotheek afsluiten?

Te oud zijn voor een hypotheek, kan dat? Het is bij Freek Hypotheek een veelgehoorde vraag en onterecht een zorg die leeft onder ouderen. In dit artikel geven we het antwoord op de vraag: tot welke leeftijd kan ik een hypotheek afsluiten?

Er is geen maximumleeftijd voor het afsluiten van een hypotheek. Wel spelen er belangrijke factoren en voorwaarden mee bij het afsluiten van een hypotheek op latere leeftijd. Juist die verschillende regels maken het vaak verwarrend om inzichtelijk te krijgen tot welke leeftijd een hypotheek kan worden afgesloten.

Rekenen met pensioeninkomen

Het is belangrijk dat er voldoende pensioeninkomen binnenkomt om de hypotheek te kunnen betalen. Geldverstrekkers rekenen met het pensioeninkomen. Dat bestaat onder andere uit de AOW-uitkering en opgebouwd pensioeninkomen. Langer doorwerken na het bereiken van de pensioenleeftijd? Dit extra inkomen wordt helaas niet meegeteld in de hypotheekberekening. Ook is het goed om te weten dat de meeste geldverstrekkers al tien jaar voor het bereiken van de pensioenleeftijd gaat rekenen met het pensioeninkomen. Hiermee krijgen mensen van 57 jaar of ouder te maken.

Hypotheek op latere leeftijd: het kan!

Mensen denken vaak onterecht dat ze geen hypotheek meer kunnen krijgen als ze ouder zijn. Maar vaak kan dit dus wel. Bij Freek Hypotheek hielpen we laatst nog een 83-jarige met een nieuwe hypotheek. Ook Willie en Joke sloten op latere leeftijd een hypotheek af.

Weten tot welke leeftijd het afsluiten van een hypotheek mogelijk is?

Bij veel mensen daalt het inkomen zodra ze met pensioen gaan. Het is goed om daar tijdig bij stil te staan om straks te kunnen genieten van een financieel zorgeloze oude dag.

Bij Freek Hypotheek maken we hypotheekzaken voor onze klanten graag zo gemakkelijk mogelijk. Goed financieel advies vraagt om persoonlijk advies. Dat geven we graag.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 25 maart 2023

Situatie

  • Met pensioen

Behoefte aan inzicht en rust?

Neem gerust contact met ons op. De kosten van het eerste gesprek nemen wij voor onze rekening.

Geld uit stenen halen: zo werkt ’t

Woningeigenaren met een huis met overwaarde kunnen met een hypotheek deze overwaarde opnemen zonder het huis te verkopen. Hoe werkt geld uit stenen halen?

Een hypotheek op latere leeftijd: het kan!

Willie (79) en Joke (78) zochten na 52 jaar in hun ruime woning een kleiner, gelijkvloers appartement waar ze nog jarenlang kunnen wonen. Een spannende stap, want kon het echtpaar op hun leeftijd nog wel een hypotheek krijgen? Dankzij de hulp van Freek Hypotheek durfden ze de stap te maken en zijn de financiële zaken […]

Geld uit stenen halen: een extra buffer én financiële zekerheid

Ze wisten heel goed wat ze wilden, maar vingen bot bij hun geldverstrekker. Wat nu? Onzeker stapten zij binnen bij Freek Amersfoort.