Trouwen, wat betekent dit voor jullie hypotheek?

Stappen jullie in het huwelijksbootje? Trouwen of een geregistreerd partnerschap is niet alleen een grote stap in jullie relatie, maar heeft ook gevolgen voor jullie hypotheek en financiën. Je eigen vermogen en dat van je partner worden nu gemeenschappelijk eigendom. Dit geldt ook voor een woning.

Jullie nieuwe situatie roept waarschijnlijk een hoop vragen op. Wat betekent het bijvoorbeeld voor je hypotheek en wat moet er geregeld worden? Wanneer je gaat samenwonen zijn er twee situaties mogelijk met betrekking tot jullie hypotheek. Freek legt ze voor jullie uit.

Jullie gaan trouwen en één van jullie heeft al een hypotheek

In dat geval verandert er weinig met betrekking tot de hypotheek. De koopwoning mag namelijk gewoon op één naam blijven staan en ook hoogte van de hypotheek blijft onveranderd. Houd er wel rekening mee dat beide nu de helft van de woning bezitten en dus ook de helft van de hypotheekschuld. Het is aan te raden om hier afspraken over te maken en deze vast te leggen.

Jullie sluiten samen een hypotheek af

Er kan ook voor worden gekozen om samen een huis te kopen. In deze situatie worden jullie beide eigenaar van de woning. Vaak heeft één van jullie of hebben jullie allebei al een bestaande hypotheek op een oude woning. Vaak is het mogelijk om deze hypotheek mee te verhuizen.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 7 april 2017

Situatie

  • Samenwonen of trouwen

Trouwen en jullie hypotheek

Freek Hypotheek staat voor je klaar. Stel je vraag online of maak een afspraak bij een vestiging bij jou in de buurt.

Intrekken bij partner met koophuis

Wil jij intrekken bij je partner met een koophuis en wil je direct weten wat dan verstandig is qua hypotheek? Freek adviseert je graag!

Als samengesteld gezin een huis kopen

Hebben jullie een samengesteld gezin en willen jullie samen een huis kopen? Dan zijn er bepaalde zaken waarmee je rekening moet houden.

Samenwonen? Zo voeg je twee hypotheken samen

Jullie gaan samenwonen, gefeliciteerd! Maar wat te doen als jullie allebei al een koopwoning hebben en samen een nieuwe woning willen kopen? Freek geeft advies!