Veel starters denken dat ze geen hypotheek krijgen

De Volksbank heeft een onderzoek onder starters op de woningmarkt uitgevoerd. De opvallende conclusie is dat eigenlijk geen enkele starter overtuigd is. 70% heeft twijfels of het wel gaat lukken en 30% verwacht zelfs helemaal geen hypotheek te kunnen krijgen.

Starters willen liever kopen dan huren

Van de starters op de woningmarkt die nu huren zou maar liefst 90% liever kopen. Maar om een hypotheek te kunnen afsluiten, moet je tegenwoordig eigen geld inbrengen. Slechts 11% spaart voor de aankoop van een woning.

Je eerste hypotheek afsluiten? Dat doe je samen met Freek

Zijn er voor jou wel mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten? Freek vertelt het je! Wij helpen je vanaf je eerste online oriëntatie tot aan je laatste aflossingsverplichting. Toegankelijk en vriendelijk begeleiden we je stap voor stap naar het afsluiten van je hypotheek.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 8 maart 2017

Situatie

  • Eerste woning

Ben je starter op de woningmarkt en wil je een huis kopen?

De adviseurs van Freek Hypotheek beantwoorden graag al je vragen. Stel je vraag online of maak een afspraak bij een vestiging bij jou in de buurt.

5 Tips voor het bezichtigen van een huis

Tweemaal per jaar organiseert de NVM een Open Huizen dag. Je kunt dan een groot aantal huizen bezichtigen zonder afspraak. Dit is hét moment om te oriënteren op de huizenmarkt. Maar waar let je dan op? Hoe gebruik je deze dag optimaal? Wij hebben de beste tips voor je verzameld.

Een aflossingsvrije hypotheek voor starters: handig of niet?

We vertellen je waarom het voor starters interessant kan zijn om een deel van je hypotheek aflossingsvrij te maken.

Kun je als starter beter huren of kopen?

Kun je als starter beter huren of kopen? Freek vertelt je de voor- en nadelen van beide opties. Klik snel verder.