Veel starters denken dat ze geen hypotheek krijgen

De Volksbank heeft een onderzoek onder starters op de woningmarkt uitgevoerd. De opvallende conclusie is dat eigenlijk geen enkele starter overtuigd is. 70% heeft twijfels of het wel gaat lukken en 30% verwacht zelfs helemaal geen hypotheek te kunnen krijgen.

Starters willen liever kopen dan huren

Van de starters op de woningmarkt die nu huren zou maar liefst 90% liever kopen. Maar om een hypotheek te kunnen afsluiten, moet je tegenwoordig eigen geld inbrengen. Slechts 11% spaart voor de aankoop van een woning.

Je eerste hypotheek afsluiten? Dat doe je samen met Freek

Zijn er voor jou wel mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten? Freek vertelt het je! Wij helpen je vanaf je eerste online oriƫntatie tot aan je laatste aflossingsverplichting. Toegankelijk en vriendelijk begeleiden we je stap voor stap naar het afsluiten van je hypotheek.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 8 maart 2017

Situatie

  • Eerste woning

Ben je starter op de woningmarkt en wil je een huis kopen?

De adviseurs van Freek Hypotheek beantwoorden graag al je vragen. Stel je vraag online of maak een afspraak bij een vestiging bij jou in de buurt.

Kun je als starter beter huren of kopen?

Kun je als starter beter een huis huren of kopen? Freek maakt het je gemakkelijk en zet de voordelen en nadelen op een rij.

Wel of geen hypotheekadviseur inschakelen?

Wat kost een onafhankelijke hypotheekadviseur? En schakel je als starter wel of geen hypotheekadviseur in bij het kopen van je eerste huis?

Wel of geen kosten koper voor starters?

Ga je als starter een huis kopen? Freek legt uit wat de kosten koper voor starters zijn en hoe het precies met de afgeschafte overdrachtsbelasting zit.