Vraag subsidie aan voor energiebesparende maatregelen!

Een tijdje geleden sprak Leoni al met onze Freek hypotheekadviseur Boris over energiebesparende maatregelen. Zulke maatregelen kun je namelijk meefinancieren als je een hypotheek afsluit. Maar wist je dat je sinds 2 september ook nog eens subsidie kunt aanvragen bij de overheid als je je huis isoleert? Zo krijg je een deel van je investering terug en bespaar je ook nog eens op je energiekosten!

Wanneer kom ik aanmerking voor subsidie?

Om voor de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) in aanmerking te komen, moet je aan een aantal eisen voldoen. Zo moet je tussen 15 augustus 2019 en eind 2020 minimaal twee energiebesparende maatregelen hebben getroffen. Je kunt in ieder geval subsidie krijgen voor:

  • Vloer- en bodemisolatie
  • Dakisolatie
  • Spouwmuurisolatie
  • Gevelisolatie (binnen en buiten)
  • HR-glas

Overigens kun je ook voor minder ingrijpende maatregelen subsidie krijgen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een slimme thermostaat, een isolerende voor- en achterdeur of een energiezuinig ventilatiesysteem.

Hoe vraag ik subsidie aan?

Je kunt subsidie aanvragen via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Let op: er is in totaal 84 miljoen euro aan subsidie beschikbaar, dus op = op. Ben je te laat met aanvragen? Geen nood, want ook na 2020 kun je subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen. Het geld komt dan vanuit de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE).

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 10 september 2019

Situatie

  • Algemeen

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Een rente van 2,6%? Het kan nog!

We zagen de rentes de afgelopen tijd stijgen naar meer dan 4%. Maar weet je dat het nog steeds mogelijk is om een hypotheek af te sluiten tegen een rente van 2,6%? Lees snel verder.

Nieuw pensioenakkoord: wat betekent dit voor mijn hypotheek?

Het nieuwe pensioenakkoord is vanaf 1 juli 2023 in werking. Maar wat betekent het nieuwe pensioenakkoord voor je hypotheek? Dat lees je hier.

Geld uit stenen halen: zo werkt ’t

Woningeigenaren met een huis met overwaarde kunnen met een hypotheek deze overwaarde opnemen zonder het huis te verkopen. Hoe werkt geld uit stenen halen?