Vraag subsidie aan voor energiebesparende maatregelen!

Een tijdje geleden sprak Leoni al met onze Freek hypotheekadviseur Boris over energiebesparende maatregelen. Zulke maatregelen kun je namelijk meefinancieren als je een hypotheek afsluit. Maar wist je dat je sinds 2 september ook nog eens subsidie kunt aanvragen bij de overheid als je je huis isoleert? Zo krijg je een deel van je investering terug en bespaar je ook nog eens op je energiekosten!

Wanneer kom ik aanmerking voor subsidie?

Om voor de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) in aanmerking te komen, moet je aan een aantal eisen voldoen. Zo moet je tussen 15 augustus 2019 en eind 2020 minimaal twee energiebesparende maatregelen hebben getroffen. Je kunt in ieder geval subsidie krijgen voor:

  • Vloer- en bodemisolatie
  • Dakisolatie
  • Spouwmuurisolatie
  • Gevelisolatie (binnen en buiten)
  • HR-glas

Overigens kun je ook voor minder ingrijpende maatregelen subsidie krijgen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een slimme thermostaat, een isolerende voor- en achterdeur of een energiezuinig ventilatiesysteem.

Hoe vraag ik subsidie aan?

Je kunt subsidie aanvragen via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Let op: er is in totaal 84 miljoen euro aan subsidie beschikbaar, dus op = op. Ben je te laat met aanvragen? Geen nood, want ook na 2020 kun je subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen. Het geld komt dan vanuit de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE).

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 10 september 2019

Situatie

  • Algemeen

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Prinsjesdag 2022: 6 highlights voor iedereen die een huis heeft of er een wil kopen

Prinsjesdag 2022. In deze blog delen we 6 highlights voor iedereen die een huis heeft of er een wil kopen.

(Wat) moet je overbieden?

Wat is slim om te doen? Nu overbieden? En zo ja: wat moet je overbieden? Freek vertelt je graag hoeveel je maximaal kunt lenen en geeft tips.

De ECB verhoogde de rente. Wat betekent dat voor jouw hypotheek?

De ECB verhoogde op de rente met 0,5 procentpunt. Dit besluit vertaalt zich in stijgende hypotheekrente. Wat betekent dat voor jouw hypotheek?