Vraag subsidie aan voor energiebesparende maatregelen!

Een tijdje geleden sprak Leoni al met onze Freek hypotheekadviseur Boris over energiebesparende maatregelen. Zulke maatregelen kun je namelijk meefinancieren als je een hypotheek afsluit. Maar wist je dat je sinds 2 september ook nog eens subsidie kunt aanvragen bij de overheid als je je huis isoleert? Zo krijg je een deel van je investering terug en bespaar je ook nog eens op je energiekosten!

Wanneer kom ik aanmerking voor subsidie?

Om voor de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) in aanmerking te komen, moet je aan een aantal eisen voldoen. Zo moet je tussen 15 augustus 2019 en eind 2020 minimaal twee energiebesparende maatregelen hebben getroffen. Je kunt in ieder geval subsidie krijgen voor:

  • Vloer- en bodemisolatie
  • Dakisolatie
  • Spouwmuurisolatie
  • Gevelisolatie (binnen en buiten)
  • HR-glas

Overigens kun je ook voor minder ingrijpende maatregelen subsidie krijgen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een slimme thermostaat, een isolerende voor- en achterdeur of een energiezuinig ventilatiesysteem.

Hoe vraag ik subsidie aan?

Je kunt subsidie aanvragen via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Let op: er is in totaal 84 miljoen euro aan subsidie beschikbaar, dus op = op. Ben je te laat met aanvragen? Geen nood, want ook na 2020 kun je subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen. Het geld komt dan vanuit de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE).

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 10 september 2019

Situatie

  • Algemeen

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Het huis van Mark en Victoria is van het gas af

Mark en Victoria hebben hun huis zó verbouwd en verduurzaamd dat ze helemaal van het gas af zijn. Hoe ze dat hebben gedaan en wat het oplevert? Lees het interview.

Mayke en Job bouwen zelf een duurzaam droomhuis

Starters Mayke en Job werden ingeloot voor een eigen kavel en bouwen nu zelf een nul-op-de-meterwoning. Hoe de hypotheek geregeld is? Lees het interview.

Lenen voor verduurzamen? Dit is er mogelijk

Denk je erover geld te lenen voor het verduurzamen van je huis? Freek legt uit wat de mogelijkheden zijn.