Wat is de verwachte renteontwikkeling voor 2021 en daarna?

Dat de hypotheekrente in 2020 is gezakt naar een historisch laag niveau, is je waarschijnlijk niet ontgaan. Veel woningeigenaren hebben er vorig jaar dan ook voor gekozen om hun hypotheek over te sluiten. Is oversluiten ook in 2021 nog interessant? Freek vertelt wat we kunnen verwachten met de renteontwikkeling in de tweede helft van 2021.

Wil jij profiteren van de huidige lage rentestand? Neem contact op met Freek.

Rente daalt niet verder

Aan de rentedaling is inmiddels een einde gekomen. De afgelopen weken is de kapitaalmarktrente weer gestegen en hebben de eerste geldverstrekkers hun hypotheekrente weer verhoogd. Het gaat hierbij wel om kleine, voorzichtige renteverhogingen.

Verwachte renteontwikkeling 2021

Toch lijkt de hypotheekrente hiermee niet verder meer te gaan dalen. We hebben geen glazen bol waarin we het precieze verloop kunnen zien, maar we kunnen wel een voorspelling doen. Wij denken dat de hypotheekrente langzaamaan verder zal stijgen. Toch blijft oversluiten ook dit jaar interessant, omdat een hogere rente de afkoopkosten (‘boete’) verlaagt.

Voordeel en gevolg van de lage hypotheekrente

Het grootste voordeel van een lage hypotheekrente is dat geld lenen goedkoop blijft. Het gevolg is echter een prijsopdrijvend effect. Hoe drukker het is bij een bezichtiging, hoe meer er doorgaans wordt geboden, waardoor kopers het voordeel gelijk weer kwijt zijn. Bovendien krijgen zij nu ook amper rente op de spaarrekening.

Profiteren van lage rentestand

Wil jij dit jaar nog profiteren van de huidige lage rentestand? Bijvoorbeeld door je hypotheek over te sluiten, een huis te kopen of overwaarde op te nemen? Freek zoekt graag voor je uit wat in jouw situatie verstandig is om te doen.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 30 juni 2021

Situatie

  • Oversluiten

Wil jij nog profiteren van de historisch lage rentestand?

Maak een afspraak voor een adviesgesprek met Freek bij jou in de buurt.

Wat kost hypotheek oversluiten?

Is jouw hypotheekrente hoger dan de huidige rente? Dan kan het oversluiten van je hypotheek interessant zijn. Freek legt het je uit.

Je hypotheek dit jaar nog oversluiten kan je een paar honderd euro opleveren

Als je je hypotheek dit jaar nog oversluit, profiteer je nog van de hogere hypotheekrenteaftrek. Freek legt je uit hoe dat zit!

Freek Break Magazine mei 2020

Bekijk hier het online magazine van Freek Hypotheek!