Wat moet je weten over fiscale regels restschuld

Is jouw hypotheek hoger dan de verkoopopbrengst van je woning? Dan heb je te maken met een restschuld. Als je voor 1 januari 2018 verhuist, dan is de hypotheekrente over deze restschuld fiscaal aftrekbaar. Bij verhuizing na 1 januari 2018 is dit niet meer het geval.

Rente op lening restschuld fiscaal aftrekbaar

Een paar jaar terug werd de restschuldregeling geïntroduceerd. Als jij je huis verkocht met een restschuld, kon je een extra lening afsluiten voor die schuld. De rente van die lening mocht je dan nog 15 jaar lang aftrekken van je belastbare inkomen. Deze regeling helpt een grote groep huizenverkopers.

Restschuldregeling vervalt per 1 januari 2018

Per 1 januari 2018 vervalt de restschuldregeling. Verwacht jij dat je na die datum je huis met verlies gaat verkopen? Dan kan het zijn dat je in de problemen komt. Neem daarom voordat je je huis te koop zet contact op met Freek. We kijken dan samen met de geldverstrekker hoe je de eventuele schuld gaat afbetalen.

Restschuld meefinancieren

In sommige gevallen is het mogelijk de restschuld te laten meefinancieren in een nieuwe hypotheek. Dan moet je wel genoeg verdienen om de extra lasten te kunnen betalen en mag de schuld niet hoger zijn dan een bepaald bedrag. Freek kan je hier natuurlijk meer over vertellen.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 27 september 2017

Situatie

  • Algemeen

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij een vestiging van Freek bij jouw in de buurt.

Prinsjesdag 2022: 6 highlights voor iedereen die een huis heeft of er een wil kopen

Prinsjesdag 2022. In deze blog delen we 6 highlights voor iedereen die een huis heeft of er een wil kopen.

(Wat) moet je overbieden?

Wat is slim om te doen? Nu overbieden? En zo ja: wat moet je overbieden? Freek vertelt je graag hoeveel je maximaal kunt lenen en geeft tips.

De ECB verhoogde de rente. Wat betekent dat voor jouw hypotheek?

De ECB verhoogde op de rente met 0,5 procentpunt. Dit besluit vertaalt zich in stijgende hypotheekrente. Wat betekent dat voor jouw hypotheek?