Wat moet je weten over fiscale regels restschuld

Is jouw hypotheek hoger dan de verkoopopbrengst van je woning? Dan heb je te maken met een restschuld. Als je voor 1 januari 2018 verhuist, dan is de hypotheekrente over deze restschuld fiscaal aftrekbaar. Bij verhuizing na 1 januari 2018 is dit niet meer het geval.

Rente op lening restschuld fiscaal aftrekbaar

Een paar jaar terug werd de restschuldregeling geïntroduceerd. Als jij je huis verkocht met een restschuld, kon je een extra lening afsluiten voor die schuld. De rente van die lening mocht je dan nog 15 jaar lang aftrekken van je belastbare inkomen. Deze regeling helpt een grote groep huizenverkopers.

Restschuldregeling vervalt per 1 januari 2018

Per 1 januari 2018 vervalt de restschuldregeling. Verwacht jij dat je na die datum je huis met verlies gaat verkopen? Dan kan het zijn dat je in de problemen komt. Neem daarom voordat je je huis te koop zet contact op met Freek. We kijken dan samen met de geldverstrekker hoe je de eventuele schuld gaat afbetalen.

Restschuld meefinancieren

In sommige gevallen is het mogelijk de restschuld te laten meefinancieren in een nieuwe hypotheek. Dan moet je wel genoeg verdienen om de extra lasten te kunnen betalen en mag de schuld niet hoger zijn dan een bepaald bedrag. Freek kan je hier natuurlijk meer over vertellen.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 27 september 2017

Situatie

  • Algemeen

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij een vestiging van Freek bij jouw in de buurt.

Prinsjesdag 2023: de belangrijkste maatregelen voor de woningmarkt

De Miljoenennota en Rijksbegroting die op Prinsjesdag 2023 zijn gepresenteerd, bevatten vooralsnog weinig baanbrekends voor de woningmarkt.

Een rente van 2,6%? Het kan nog!

We zagen de rentes de afgelopen tijd stijgen naar meer dan 4%. Maar weet je dat het nog steeds mogelijk is om een hypotheek af te sluiten tegen een rente van 2,6%? Lees snel verder.

Nieuw pensioenakkoord: wat betekent dit voor mijn hypotheek?

Het nieuwe pensioenakkoord is vanaf 1 juli 2023 in werking. Maar wat betekent het nieuwe pensioenakkoord voor je hypotheek? Dat lees je hier.