Wat zijn de hypotheek- mogelijkheden voor senioren?

Senioren hebben over het algemeen andere hypotheekwensen dan jongeren. Maar kun je als 55-plusser nog wel een hypotheek afsluiten? Of kun je iets doen met de overwaarde van je woning? Freek vertelt wat jouw mogelijkheden zijn.

Overwaarde op je huis

Voor senioren zijn er genoeg mogelijkheden. Heb je bijvoorbeeld een flinke overwaarde op je huis? Dan kun je daarmee je inkomen aanvullen of een verbouwing financieren.

Verhogen of afsluiten van hypotheek

Het verhogen van je huidige hypotheek of het afsluiten van een nieuwe hypotheek is mogelijk, al is het niet altijd even makkelijk.  Voor mensen van 57 jaar en ouder gelden namelijk strenge inkomenseisen. Zo kun je vanaf je 57e minder lenen, omdat de meeste banken bij hypotheekaanvragen 10 jaar vóór de pensioendatum al rekening houden met het toekomstige pensioeninkomen.

Aflossen

Ook moeten senioren vaak sneller hun hypotheek aflossen. Hierdoor gaan de maandlasten een stuk omhoog. En heb je je hypotheek bijna afgelost? Dan kan je dat een flink financieel voordeel opleveren.

Lees hier meer over het afsluiten van een hypotheek voor ouderen.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 21 juni 2018

Situatie

  • Met pensioen

Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn?

Kom eens langs bij Freek Hypotheek of stel je vraag online.

Geld uit stenen halen: zo werkt ’t

Woningeigenaren met een huis met overwaarde kunnen met een hypotheek deze overwaarde opnemen zonder het huis te verkopen. Hoe werkt geld uit stenen halen?

Tot welke leeftijd kan ik een hypotheek afsluiten?

Te oud zijn voor een hypotheek, kan dat? Het is bij Freek Hypotheek een veelgehoorde vraag en onterecht een zorg die leeft onder ouderen. In dit artikel geven we het antwoord op de vraag: tot welke leeftijd kan ik een hypotheek afsluiten? Er is geen maximumleeftijd voor het afsluiten van een hypotheek. Wel spelen er […]

Een hypotheek op latere leeftijd: het kan!

Willie (79) en Joke (78) zochten na 52 jaar in hun ruime woning een kleiner, gelijkvloers appartement waar ze nog jarenlang kunnen wonen. Een spannende stap, want kon het echtpaar op hun leeftijd nog wel een hypotheek krijgen? Dankzij de hulp van Freek Hypotheek durfden ze de stap te maken en zijn de financiële zaken […]