Wat zijn de hypotheek- mogelijkheden voor senioren?

Senioren hebben over het algemeen andere hypotheekwensen dan jongeren. Maar kun je als 55-plusser nog wel een hypotheek afsluiten? Of kun je iets doen met de overwaarde van je woning? Freek vertelt wat jouw mogelijkheden zijn.

Overwaarde op je huis

Voor senioren zijn er genoeg mogelijkheden. Heb je bijvoorbeeld een flinke overwaarde op je huis? Dan kun je daarmee je inkomen aanvullen of een verbouwing financieren.

Verhogen of afsluiten van hypotheek

Het verhogen van je huidige hypotheek of het afsluiten van een nieuwe hypotheek is mogelijk, al is het niet altijd even makkelijk.  Voor mensen van 57 jaar en ouder gelden namelijk strenge inkomenseisen. Zo kun je vanaf je 57e minder lenen, omdat de meeste banken bij hypotheekaanvragen 10 jaar vóór de pensioendatum al rekening houden met het toekomstige pensioeninkomen.

Aflossen

Ook moeten senioren vaak sneller hun hypotheek aflossen. Hierdoor gaan de maandlasten een stuk omhoog. En heb je je hypotheek bijna afgelost? Dan kan je dat een flink financieel voordeel opleveren.

Lees hier meer over het afsluiten van een hypotheek voor ouderen.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 21 juni 2018

Situatie

  • Met pensioen

Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn?

Kom eens langs bij Freek Hypotheek of stel je vraag online.

Freek Break Magazine mei 2020

Bekijk hier het online magazine van Freek Hypotheek!

Video: dit zijn de hypotheek- mogelijkheden voor senioren

Senioren hebben vaak andere hypotheekwensen dan jongeren. Maar kun je als 55-plusser nog wel een hypotheek afsluiten? Of kun je iets doen met de overwaarde van je woning? Hypotheekadviseur Rob van Rooijen van Freek Hypotheek vertelt het je in deze video!

Anw-compensatie en jouw hypotheek

Bij de pensioenregeling van ABP vervalt de Anw-compensatie. Wat betekent het vervallen van deze compensatie en wat zijn de gevolgen voor jouw hypotheek?