Wel of geen hypotheekadviseur inschakelen?

Het zoeken naar een huis is harstikke spannend en het afsluiten van een hypotheek al helemaal. Om niet te verdwalen in de wereld van hypotheken helpt een hypotheekadviseur je hierbij. Hoewel alle adviseurs – wel of geen onafhankelijke hypotheekadviseur – je aan een hypotheek helpen, zorgen de onafhankelijke Freek adviseurs dat je er niet alleen voor staat en je op de lange termijn geld bespaart. Hoe dat zit? We leggen het uit!

Dit doet een hypotheekadviseur

Een hypotheek afsluiten is niet zomaar iets. Hypotheken zijn complex. Zeker als het om je eerste huis gaat kan de materie nogal overweldigend zijn. Vaktaal en afkortingen zoals k.k. BKR, NHG en VON maken het onnodig ingewikkeld. Een hypotheekadviseur helpt je bij het afsluiten van een hypotheek. Dit kan een adviseur van een hypotheekverstrekker zijn of een onafhankelijke adviseur, zoals de adviseurs van Freek Hypotheek.

Een hypotheekadviseur helpt jou met de volgende zaken:

 • het berekenen van jouw maximale hypotheekbedrag;
 • het in kaart brengen van jouw wensen, financiële situatie en toekomstplannen;
 • het kiezen tussen de verschillende hypotheekvormen, rentevaste periodes, hypotheekvoorwaarden en verzekeringen;
 • het checken of je een starterslening of Nationale Hypotheek Garantie (NHG) kunt krijgen;
 • het papierwerk en het uitpluizen van de kleine lettertjes en regels;
 • het regelen van de hypotheek, verzekering en bankgarantie;
 • hulp bij onverwachte problemen die tijdens het bieden en kopen kunnen ontstaan.

Wat je daarin in het bijzonder van onze Freek adviseurs kunt verwachten? Wij maken het jou zo makkelijk mogelijk:

 • je krijgt van ons onafhankelijk hypotheekadvies in begrijpelijke taal;
 • wij vergelijken het aanbod van meer dan veertig aanbieders, waardoor jij altijd de beste deal passend bij jouw situatie krijgt;
 • van oriëntatie tot sleuteloverdracht – en alles daar tussenin: we staan je bij tijdens het hele traject;
 • we houden de hele looptijd van je hypotheek actief contact met je, zodat jouw hypotheek mee verandert met jouw leven, inkomen en wensen;
 • jouw vertrouwde hypotheekadviseur is je vaste aanspreekpunt.

Onze kantoren scoren minimaal een 9,2 op Advieskeuze, het reviewplatform voor hypotheekverstrekkers. Waarin zich dat uit? We nemen de tijd die voor jou nodig is en je kunt ons gewoon bellen zonder langdradige keuzemenu’s of lange wachttijd. We hebben kantoren waar je langs kunt komen en we nemen contact met jou op als er iets in wet- of regelgeving verandert wat op jouw woonsituatie van toepassing is. Je hypotheek bij Freek heb je dus met gemak geregeld.

Wat kost een onafhankelijke hypotheekadviseur?

Denk je nu: ‘Kost zo’n onafhankelijke hypotheekadviseur niet alleen maar extra geld?’ Je betaalt inderdaad voor het advies, maar deze kosten betaal je ook als je bijvoorbeeld via een adviseur van de bank je hypotheek afsluit. Op de lange termijn bespaar je met een Freek adviseur geld. Hij helpt je aan een hypotheek volgens de best mogelijke deal, passend bij jouw situatie. En je hoeft niet je weg te vinden in kleine lettertjes en complexe documenten. Dat scheelt jou veel stress en gedoe, waardoor je kunt bezighouden met dingen die er echt toe doen.

Aftrekposten hypotheek

Veel kosten rondom je hypotheek zijn fiscaal aftrekbaar. Dat betekent dat je de kosten wel eerst betaalt, maar later via de Belastingdienst een deel van het geld terugkrijgt. De kosten voor hypotheekadvies vallen hier ook onder. Geef deze kosten na aankoop dus op als aftrekpost bij je inkomstenbelasting.

Geplaatst

 • Freek Hypotheek
 • 26 juni 2023

Situatie

 • Eerste woning

Hulp nodig bij het kopen van je eerste huis?

Freek helpt je graag om je zaken goed te regelen. Goed om te weten: zodra we jouw situatie in kaart hebben, laten we altijd eerst weten wat het advies kost. Daarvoor betaal je niets.

Kun je als starter beter huren of kopen?

Kun je als starter beter een huis huren of kopen? Freek maakt het je gemakkelijk en zet de voordelen en nadelen op een rij.

Wel of geen kosten koper voor starters?

Ga je als starter een huis kopen? Freek legt uit wat de kosten koper voor starters zijn en hoe het precies met de afgeschafte overdrachtsbelasting zit.

Starters Tim en Sophie konden sneller dan gedacht hun eerste huis kopen

Starters Tim en Sophie wilden graag samen een huis kopen. Ze vroegen Freek om advies. Met succes: binnen een halfjaar kochten ze hun eerste huis!