Zeven actuele, brandende vragen

Het zijn andere tijden, nu. Ook als het om huis en hypotheek gaat. Is oversluiten nu wel of niet verstandig? Is het nu wel of juist niet het goede moment om mijn eerste huis te kopen? Freek Hypotheek krijgt veel vragen van klanten. Natuurlijk hebben we daar een passend antwoord op. Komen onderstaande vragen je bekend voor en wil je advies over je persoonlijke situatie? Bel Freek Hypotheek!

Ik wil graag mijn maandlasten verlagen

Freek Hypotheek kijkt dan samen met jou naar je inkomsten en lasten. We beoordelen of je bestaande hypotheek aangepast kan worden, met lagere lasten en/of meer zekerheid tot gevolg. Tevens kijken we of uitgaven voor bijvoorbeeld verzekeringen en energie goedkoper kunnen.

Ik wil graag oversluiten of mijn rente aanpassen

Oversluiten van de hypotheek kan zeker een optie zijn, waarmee je de (nu nog steeds) lage rente voor langere tijd vastlegt. Maar er zijn andere opties. Vaak kan de bestaande hypotheek worden aangepast, wat ook voordeel oplevert. Wat pakt voor jou het beste uit? Freek Hypotheek rekent het je voor.

Ik sta op het punt om mijn eerste woning te kopen

Als ‘starter’ vraag je je waarschijnlijk af of dit een goede tijd is om te kopen. Zijn er extra factoren om rekening mee te houden? Wat zijn de gevolgen op korte en langere termijn? Wij gaan daarover graag met je in gesprek.

Ik wil een andere woning kopen

Nu een ander huis kopen? Je kan bij verhuizing je huidige, vaak hogere rente kosteloos inwisselen voor een lagere rente. Dàt voordeel plus mogelijke overwaarde op je huidige huis, brengen een verhuizing binnen handbereik.

Ik heb (bijna) een nieuwe woning gekocht, maar mijn huidige woning nog niet verkocht

Mogelijk heb je dan een overbruggingshypotheek nodig. Freek Hypotheek bekijkt samen met jou of dat mogelijk is en rekent je voor waar de (dubbele) lasten op uitkomen.

Ik heb nu moeite om mijn hypotheek te betalen

Bepaald geen prettig gevoel. Kan je de aflossing uitstellen? Banken hebben daar regels voor, die je wat financiële ruimte kunnen geven. Vraag Freek Hypotheek naar de mogelijkheden.

Wij gaan uit elkaar

Bij scheiding of relatiebreuk moeten ook de financiën afgewikkeld worden. Is het mogelijk om hypotheek én woning op één naam te krijgen en hoe werkt het? Freek zoekt voor je uit wat de opties zijn en vertelt je hoe je het aan kan pakken.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 6 mei 2020

Situatie

  • Algemeen

Wil je graag persoonlijk advies?

Stel je vraag online of maak een afspraak bij ons op kantoor.

Prinsjesdag 2023: de belangrijkste maatregelen voor de woningmarkt

De Miljoenennota en Rijksbegroting die op Prinsjesdag 2023 zijn gepresenteerd, bevatten vooralsnog weinig baanbrekends voor de woningmarkt.

Een rente van 2,6%? Het kan nog!

We zagen de rentes de afgelopen tijd stijgen naar meer dan 4%. Maar weet je dat het nog steeds mogelijk is om een hypotheek af te sluiten tegen een rente van 2,6%? Lees snel verder.

Nieuw pensioenakkoord: wat betekent dit voor mijn hypotheek?

Het nieuwe pensioenakkoord is vanaf 1 juli 2023 in werking. Maar wat betekent het nieuwe pensioenakkoord voor je hypotheek? Dat lees je hier.