Zo blijf je zo lang mogelijk thuis wonen

Veel van de oudere Nederlanders heeft de intentie om zo lang mogelijk in zijn/haar eigen huis te blijven wonen. Helaas is dit vaak niet mogelijk doordat ze de gewenste aanpassingen in huis niet kunnen bekostigen. Dit heeft vaak te maken met hun AOW-leeftijd en de daarbij horende terugval in salaris. Toch is er een manier om hier financiële ruimte te creëren zodat ze zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.

Extra financiële ruimte

Door de huidige markt is het vaak voordeliger om de bestaande hypotheek over te sluiten, en eventueel te veranderen van geldverstrekker. Doordat de maandelijkse hypotheeklasten dan flink dalen, ontstaat er bestedingsruimte waarmee de woning kan worden aangepast én de oudere dus daadwerkelijk langer thuis kan blijven wonen.

Overwaarde hypotheek

Voor de ouderen die de AOW-leeftijd hebben bereikt en waarvan de waarde van de woning meer is dan de openstaande hypotheek, is er nog een mogelijkheid. Namelijk de overwaarde hypotheek. Met deze hypotheek kun je de waarde van je stenen opnemen en gebruiken om de woning toekomstbestendig te maken.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 9 januari 2020

Situatie

Wil je graag persoonlijk advies?

Wil je weten wat het beste is voor jouw situatie? Freek helpt je graag!