Zo profiteer jij van de laagste hypotheekrente ooit

Een gemiddelde hypotheekrente met NHG voor 10 jaar vast noteerde onlangs onder de 1%. Het zijn historisch lage percentages. Hoe komt het dat de rente zo laag is? En welk voordeel kun jij hiermee behalen? Freek zet het voor je op een rij.

Hier komt die lage hypotheekrente vandaan

De Europese Centrale Bank houdt de rente laag om de economie te stimuleren. Hierdoor kunnen banken op een goedkope manier aan geld komen en dit geld weer tegen lage tarieven uitlenen. Daarnaast is er veel concurrentie op de Nederlandse hypotheekmarkt. De strijd om de klant drukt de tarieven. Dit alles zorgt ervoor dat de hypotheekrente zo ongekend laag is. Interessant, deze ontwikkelingen. Maar het gaat natuurlijk om jou: hoe profiteer jij van de laagste hypotheekrente ooit?

Verlaag je maandlasten door je hypotheek over te sluiten

Afgelopen jaar deden maar liefst 235.000 mensen een aanvraag voor het oversluiten van hun hypotheek. De reden hiervoor is simpel: een lage hypotheekrente zorgt voor lagere maandlasten. En dus hou je meer geld over voor andere dingen! Sluit je je hypotheek over, dan kan het een goed idee zijn om voor een langere rentevastperiode te kiezen. Zo heb je langer plezier van je lage maandlasten. Als je je hypotheek oversluit, gaan daar mogelijk afkoopkosten mee gepaard. Freek rekent graag voor je uit hoe hoog die kosten in jouw geval zijn. We zien in de praktijk dat de kans groot is dat je er door het oversluiten van je hypotheek – ook met afkoop- en financieringskosten – nog steeds op vooruit gaat.

Goedkope hypotheek aanvragen voor verbouwing

Steeds meer mensen vragen een tweede hypotheek aan voor een verbouwing. Dat is niet verwonderlijk, want door de hoge huizenprijzen is verhuizen niet voor iedereen weggelegd. Soms kun je met een verbouwing toch de gewenste extra ruimte creëren. Om dit te financieren kun je een tweede hypotheek aanvragen bij de bank waar je eerste hypotheek loopt. Het mooie is dat je voor deze tweede hypotheek de lage hypotheekrente krijgt.

Meer geld overhouden met de NHG

Naast profiteren van de lage hypotheekrente, is ook goed om te weten dat je voor deze tweede hypotheek voor je verbouwing mogelijk in aanmerking komt voor Nationale Hypotheek Garantie (ook als je die niet hebt gekregen voor je eerste hypotheek). Omdat je met NHG korting krijgt op je rentetarief, hou je dus meer geld over in de maand!

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 24 februari 2021

Situatie

  • Algemeen

Wil je weten of jij ook kunt profiteren van de lage hypotheekrente?

Stel je vraag online of maak een afspraak met Freek bij jou in de buurt.

Het huis van Mark en Victoria is van het gas af

Mark en Victoria hebben hun huis zó verbouwd en verduurzaamd dat ze helemaal van het gas af zijn. Hoe ze dat hebben gedaan en wat het oplevert? Lees het interview.

Mayke en Job bouwen zelf een duurzaam droomhuis

Starters Mayke en Job werden ingeloot voor een eigen kavel en bouwen nu zelf een nul-op-de-meterwoning. Hoe de hypotheek geregeld is? Lees het interview.

Lenen voor verduurzamen? Dit is er mogelijk

Denk je erover geld te lenen voor het verduurzamen van je huis? Freek legt uit wat de mogelijkheden zijn.