Zonnepanelen of strandvakantie?

Verbouwen in plaats van vakantie. Het lijkt een trend. Veel mensen blijven dit jaar dichtbij huis, houden geld over en stoppen dat in hun woning. Daarnaast blijven huizenprijzen stijgen. Waardoor je de overwaarde kan gebruiken voor bijvoorbeeld het verduurzamen van je huis. Freek Hypotheek adviseert je daarover. Bijkomend voordeel: de overheid betaalt mee met verschillende subsidies. Bijvoorbeeld voor een betere isolatie, het aanschaffen van zonnepanelen of een warmtepomp.

Goede isolatie

Het verduurzamen van je huis begint met een goede isolatie. Veel warmte verdwijnt door de muren. Als je de muren van je huis voorziet van spouwmuurisolatie, voorkom je warmteverlies en merk je dat je energieverbruik daalt. Het is relatief goedkoop én eenvoudig aan te brengen.

Vloer en dak

Daarna zijn vloer en dak aan de beurt. Via de vloer verlies je weliswaar weinig warmte, maar na isolatie voelt de vloer minder koud aan. Voordeel is dat je dit eenvoudig zelf kan doen, zodat de kosten laag blijven. Dakisolatie is een stuk belangrijker. Je voorkomt ermee dat in de winter de warmte door het dak verdwijnt en in de zomer juist naar binnenkomt.

Van dubbel naar triple

De ramen van je woning zijn vaak al voorzien van dubbel glas. HR++ glas is tegenwoordig echter de standaard en levert een hogere besparing op. Je kan zelfs kiezen voor ‘triple glas’ met drie isolatielagen. Door de zwaarte daarvan heb je meestal nieuwe kozijnen nodig. Een glaszetter kan je zo vertellen of het ‘triple glas’ in de bestaande kozijnen past.

Wek je eigen stroom op

Met zonnepanelen op het dak bespaar je flink op je energierekening. Kijk eerst of je op die rekening nog verder kan beknibbelen, door zuinige apparatuur en ledlampen bijvoorbeeld. Als je weet hoeveel stroom je verbruikt, kan je je eenvoudig laten adviseren over de beste oplossing om je eigen stroom op te wekken.

Daling uitstoot CO2

Met een warmtepomp gebruik je de buitenlucht om je huis en het water te verwarmen. Op dit moment is een combinatie met een HR++ cv-ketel financieel gezien de beste oplossing. De uitstoot van CO2 daalt daarmee met gemiddeld zo’n 35 procent.

Benieuwd of jij met jouw energiebesparende maatregelen in aanmerking komt voor een subsidie? Lees het hier.

Geplaatst

  • Freek Hypotheek
  • 5 augustus 2020

Situatie

  • Algemeen , Verbouwen

Wil je graag persoonlijk advies?

Freek Hypotheek vertelt je alles over de financiering voor het verduurzamen van je huis. En hoe je eventuele overwaarde daarvoor inzet. Stel je vraag online of maak een afspraak met Freek bij jou in de buurt.

Wel of niet bezwaar maken tegen de WOZ-waarde?

Jaarlijks maken veel huiseigenaren bezwaar tegen de hoogte van hun WOZ-waarde. Maar let op: een hoge WOZ-waarde kan ook een financieel voordeel opleveren.

Het huis van Mark en Victoria is van het gas af

Mark en Victoria hebben hun huis zó verbouwd en verduurzaamd dat ze helemaal van het gas af zijn. Hoe ze dat hebben gedaan en wat het oplevert? Lees het interview.

Mayke en Job bouwen zelf een duurzaam droomhuis

Starters Mayke en Job werden ingeloot voor een eigen kavel en bouwen nu zelf een nul-op-de-meterwoning. Hoe de hypotheek geregeld is? Lees het interview.